Datum: zondag 10 maart 2024, 18:54 - Auteur: Redactie

JEKA is in vorm en stunt bij titelkandidaat Cluzona

JEKA klimt langzaam naar boven in 2C. Zondagmiddag wonnen de Bredase Tricolores op het complex van hoogvlieger Cluzona.

In een typische 0-0-wedstrijd was het JEKA dat in the dying seconds de volle buit greep op het gras van de Club Zonder Naam. De dorpelingen waren aan hun stand verplicht te winnen en speurden in de slotfase naar de winnende goal, maar bij een diepe bal in een tegenstoot was de snelle Damian de Troije scherp als een mes en knalde de winnende treffer tegen de touwen.

Cluzona kon voorin geen vuist maken en dat had ook te maken met het feit dat Bent Rooijakkers een wereldpot speelde. De verdediger had topscorer Ruben Maas in zijn zak en dat op 19-jarige leeftijd. Het bleef dus bij 0-1. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide coaches. Te beginnen met Bredanaar Martijn van Galen, die volop in een titelstrijd is verwikkeld.

“Ik vond JEKA een stuk beter dan de heenwedstrijd. Ze spelen nu met een jonger team. Wij probeerden nog wat aan te zetten aan het einde omdat een gelijkspel verliespunten zouden opleveren, met alle risico’s van dien.” Namens Jeugdig Enthousiasme Kan Alles nam de eveneens jonge oefenmeester Maikel Nijst het woord. “Ons veldspel was wel beter, ik had persoonlijk meer verwacht qua veldspel van Cluzona.”

De vierde plek is in theorie in zicht, maar realisme blijft aanwezig bij JEKA. “Onze doelstelling blijft handhaving en daar helpen deze drie bonuspunten ons zeker bij.”

Cluzona – JEKA 0-1 (0-0)
0-1 Damian de Troije.