Datum: donderdag 4 oktober 2018, 14:06 - Auteur: Mica de Montigny

Beek Vooruit-coach: “JEKA kan het iedereen lastig maken”

Wedstrijd van de week – Zondagmiddag staat de eerste ‘stadsderby’ van 2E op het programma. Promovendus JEKA ontvangt dan Beek Vooruit. Voetbalinbreda.nl voerde een whatsapp-gesprek met beide trainers over de aanstaande kraker.

Sportpark Tussen de Leijen is het strijdtoneel dit weekend voor een clash tussen twee van de grootste clubs uit de Gemeente Breda. JEKA startte de campagne nog niet overtuigend. De Tricolores verloren thuis van SC Kruisland (2-3, red.) en speelden vorig weekend met 1-1 gelijk bij WSC. Beek Vooruit opende afgelopen weekend pas zijn seizoen: thuis tegen VOAB werd het 4-4. 

Moet JEKA nu per se winnen voor eigen publiek? “Nee, we hoeven niets. Er is geen druk. Gezien de vele blessures is het ook wel te verklaren dat we een punt uit twee duels hebben gepakt. Er is zeker geen paniek. We voetballen al behoorlijk. Nu nog meedogenloos zijn voor het vijandelijke doel en de resultaten komen vanzelf”, opent JEKA-coach Bas Liebregts (foto, links) zijn relaas. Zijn concullega, Arno Gabriëls (foto, rechts), kijkt ook nog even terug. “Tegen VOAB hebben we misschien wel een winstpunt behaald. Motivatie gehaald tegen een altijd lastige tegenstander voor ons.”

Vanzelfsprekend: het is nog vroeg. Maar toch is puntenverlies zondag inherent aan een matige start van het nieuwe voetbaljaar. Wie is er favoriet? Kennen beide kampen elkaar? Liebregts: “Ik weet dat Beek Vooruit enorm veel ervaring en talent, vooral in de voorhoede, heeft. Veel snelheid en dreiging. Ze scoren veel, maar krijgen er ook veel tegen, dus de kracht en hun zwakte lijken me duidelijk. Verwacht een aantrekkelijke pot voetbal met twee voetballende teams die aanvallend durven te spelen. Wij zijn alleen niet van plan om er net als VOAB vier tegen te krijgen.”

Gabriëls op zijn beurt: “JEKA is vorig jaar kampioen geworden en heeft een aardige ploeg met een goede mentaliteit. Een team dat het elk ander team lastig kan maken. Het zal een enerverende wedstrijd worden.” Wat opvalt is dat beide selecties een blessuregolf ervaren. “We zijn verre van compleet”, geeft Gabriëls voorts toe. “We missen Wesley van Oers, Joris Peeters, Kobus Christiaanen en Nils Nagelkerke is nog een twijfelgeval. Ondanks dat kunnen we nog een goed elftal op de been krijgen waarmee we het iedereen moeilijk kunnen maken tegenover ons.”

Bij het elftal van Liebregts stroomt de ziekenboeg langzaam leeg. “Gelukkig is Merijn Notenboom weer wedstrijdfit. Ook Stefan van Dongen is bijna terug. Er staat een mooie groep en we hebben vertrouwen in een goed resultaat.” Beide teams kennen elkaar dus genoeg om goed voorbereid aan de aftrap te verschijnen, maar hoe zit het met beide coaches? Liebregts debuteerde als hoofdtrainer met een derde klasse-titel bij JEKA en is jong en ambitieus. Ook Gabriëls is nog geen echte senior en mag de titel succestrainer zeker dragen in het regionale amateurvoetbal.

“Of ik Bas Liebregts ken? Alleen van naam en we hebben vorig seizoen in de voorbereiding tegen elkaar gespeeld. Hij heeft het geweldig gedaan vorig seizoen in een klasse met onder meer TSC, JEKA, Gilze en Bavel. Komt uit de eigen gelederen begreep ik, dus een goede zet van JEKA.” Liebregts: “Ik ken Arno Gabriëls eigenlijk helemaal niet, maar hij zal een fijn persoon zijn om mee te werken, anders houd je het niet steeds zo lang vol bij clubs waar je prijzen wint.”

Beide heren hebben respect voor elkander. Toch worden de messen geslepen. Liebregts: “Uitslag? Dan ga ik voor 2-1 voor JEKA.” Gabriëls: “Beek Vooruit wint, 1-3.” Hoe dan ook, dit affiche lijkt echt de moeite waard.