Datum: zondag 19 maart 2023, 17:13 - Auteur: Redactie

JEKA kan tien koplopers uit Roosendaal niet breken

Bijna, bijna sprokkelde JEKA een punt tegen titelfavoriet RBC zondagmiddag. De Bredanaars kwamen goed terug in 2C, maar hielden uiteindelijk niks over aan de krachtmeting met de voormalige profclub.

Op sportpark Tussen de Leijen lieten de bezoekers er geen misverstand over bestaan: een zege bij middenmoter JEKA was verplicht. Al na 20 minuten stond het 0-3. Een makkelijke gegeven pingel en een eigen goal waren daar mede voor verantwoordelijk. Maar toen Merijn Notenboom nog voor rust iets terug kon doen en RBC een rode kaart kreeg, kantelde het duel enigszins.

Want na rust was JEKA in staat om de spanning terug te brengen. Disney Cecilia (foto) scoorde de aansluitingsgoal en bracht de oranjehemden aan het wankelen. De Tricolores maakten in de slotfase zelfs de 3-3, maar die goal van Frits Schuurink werd afgekeurd, tot onvrede van het thuiskamp. Voetbalinbreda.nl vroeg aan JEKA-captain Jules Philippart wat daar aan de was.

“Die gelijkmaker werd afgekeurd vanwege het aanvallen van hun keeper buiten zijn vijf meter-gebied. Ongelooflijk. Voetballend was het positief na rust, maar dat is logisch nadat we tegen tien man kwamen te staan. Eerlijk is eerlijk, na Antibarbari is RBC wel de beste ploeg. Antibarbari vind ik voetballend echt veel beter. Maar RBC heeft wel veel individuele kwaliteiten.”

JEKA – RBC 2-3 (1-3)
0-1 (pen.) en 0-2 (pen.) RBC, 0-3 eigen doelpunt, 1-3 Merijn Notenboom, 2-3 Disney Cecilia.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss