Datum: zondag 12 maart 2023, 21:51 - Auteur: Redactie

JEKA legt Beek Vooruit over de knie in Prinsenbeek

VIDEO – In 2C kruisten Beek Vooruit en JEKA zondagmiddag de degens in Prinsenbeek. De bezoekers uit Breda trokken uiteindelijk aan het langste eind dankzij een strafschop.

Op sportpark de Heikant waren de ‘eeuwige rivalen’ van de afgelopen jaren niet aan elkaar gewaagd aanvankelijk. De bezoekende Tricolores voetbalden stukken beter dan de Bredase dorpelingen en kwamen op voorsprong dankzij ex-Boeimeer-talent Jens Bakker. Uiteindelijk verzuimde JEKA de derby in het slot te gooien en maakte Luc Klemans gelijk. Toch kwam de formatie van coach Ivo van Moergestel nog bovendrijven, toen captain Jules Philippart een penalty verzilverde (zie video onder dit verslag).

“In de eerste helft hadden we al met 4-0 voor moeten staan, maar laten we ze in leven. Na rust komen zij goed terug. Wij kregen een geweldige kans op 0-2, maar dan valt de 1-1. Al met al een meer dan terechte overwinning voor ons”, aldus Philippart tegen Voetbalinbreda.nl. Bas Frijters, verdediger van Beek Vooruit, baalde als vanzelfsprekend. “Of dit een pijnlijke was tegen JEKA? Ja, dit was een pijnlijke, maar wel terechte nederlaag helaas. Wederom een hele matige wedstrijd van onze kant.”

Beek Vooruit – JEKA 1-2 (0-1)
0-1 Jens Bakker, 1-1 Luc Klemans, 1-2 Jules Philippart.