Datum: maandag 11 mei 2020, 18:05 - Auteur: Mica de Montigny

JEKA maakt Arnoud Jonker verantwoordelijk voor jeugd

JEKA heeft een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding gecontracteerd in de persoon van Arnoud Jonker (foto). Hij begint half mei met inwerken op sportpark Tussen de Leijen om zijn nieuwe rol vorm te geven bij de grootste amateurclub van de Gemeente Breda.

“Met Arnoud Jonker hebben we iemand binnen gehaald die een goede impuls kan geven aan de verdere ontwikkeling van de breedte- én selectiesport van de jeugd bij JEKA. Arnoud is gepassioneerd met voetbal bezig, heeft een duidelijke opvatting over het spel en zet dit om in trainingsvormen” geeft Paul Hermus (bestuurslid Technische Zaken) aan.

Op dit moment bekleedt Jonker dezelfde functie bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij vervult deze rol inmiddels vijf jaar, was ervoor eveneens vijf jaar ‘HJO’ bij SV Deurne en beschikt over de papieren UEFA-C en HO-B. Voor zijn periode als ‘HJO’ heeft hij gespeeld in de selectie van ASWH en heeft hij als trainer een loopbaan achter de rug in de USA. Bij TVC Breda speelde hij overigens ook nog in de zaterdagploeg begin deze eeuw.

“Arnoud heeft een schat aan ervaring, is positief ingesteld en heeft aangetoond dat hij opleidingsstructuren niet alleen kan ontwikkelen maar ook in staat is om samen met anderen deze te laten werken. Een man met een profiel dat goed past bij JEKA”, aldus Johan Verbakel, bestuurslid Voetbal Organisatorische Zaken van de Bredase Tricolores.