Datum: zondag 10 april 2022, 16:22 - Auteur: Redactie

JEKA neemt belangrijke horde en nekt Roosendaal

In de strijd onderin 2E deed JEKA uitstekende zaken zondagmiddag. Het zag er echter lange tijd niet naar uit, maar dankzij een wervelende tweede helft dompelden de Bredanaars het bezoek uit Roosendaal in rouw.

Het matige seizoen dat JEKA draait schreeuwt in de eindfase van de competitie om punten. Week in week uit. Als er dan tegen Roosendaal een zwakke eerste helft wordt afgewerkt, is het degradatiespook nog lang niet weggejaagd van sportpark Tussen de Leijen. De gasten waren heer en meester en bepaalden de ruststand op 0-1.

Maar de Tricolores toonden hun ware gezicht na de pauze. Defensieleider Frits Schuurink schoot de gelijkmaker tegen de netten en toen zette uitgerekend Sam Vogels de boel op stelten. Douwe Zeegers viel na een paar minuten al geblesseerd uit en toen mocht Vogels invallen, nadat hij mede door hard te trainen al dicht tegen een basisplek aanzit.

Maar bij invallen bleef het niet, want de aanvaller besliste de wedstrijd en bracht het thuispubliek in extase. Een cruciale zege, met de negende plek als voorlopig gevolg. Drie punten meer dan nummer 13 Beek Vooruit, dat net als Bavel vijftien punten heeft. Voetbalinbreda.nl sprak na de heerlijke zege met captain Jules Philippart.

“We werden weggespeeld voor rust, maar na rust was dat andersom. De ontlading bij de 2-1 was groot. We moeten nu doorpakken, ons zo snel mogelijk veilig gaan spelen en kijken wat mogelijk is. Als we volgend weekend bij hekkensluiter FC Tilburg winnen doen we écht goede zaken al pakken zij ook stiekem punten de laatste tijd.”

JEKA – Roosendaal 2-1 (0-1)
0-1 Roosendaal, 1-1 Frits Schuurink, 2-1 Sam Vogels.