Datum: zondag 28 november 2021, 17:19 - Auteur: Redactie

JEKA nekt Beek Vooruit na knotsgekke stadsderby

Opnieuw een ‘zieke’ pot voetbal van Beek Vooruit, met legio doelpunten en emoties. JEKA was zondagmiddag uiteindelijk de club met glorie in 2E na een heerlijk stadsgevecht met negen goals.

Dat er van Beek Vooruit organisatorisch weinig klopt dit seizoen is een publiek geheim met een karrevracht aan goals en knotsgekke uitslagen. Maar dat JEKA er ook aan meedoet spant de kroon. In een met negen goals versierde krachtmeting trokken de Bredase Tricolores aan het langste eind op sportpark Tussen de Leijen, maar was het bezoek uit Prinsenbeek juist tot drie keer toe op voorsprong gekomen.

Allereerst uit een strafschop van Boye Snoek, maar de snelle 0-1 werd al rap uitgewist door de eveneens linksbenige Merijn Notenboom. Na zijn gelijkmaker brak de fase van Joost Schalk aan. De rappe buitenspeler maakte er 1-2 van, maar toen sloeg Frist Schuurink weer terug en bepaalde de ruststand op 2-2. Na de pauze wederom Schalk met de Beekse voorsprong en ook opnieuw Schuurink met de gelijkmaker.

Crazy: het spektakelstuk kende geen genade voor beide defensies, want na de 3-3 nam JEKA zowaar de leiding. En de maker is een bijzondere: Jordy Den Tenter. De van zondag vierdeklasser SAB overgekomen rechtsback fungeert de laatste tijd als spits twee treetjes hoger en doet dat met verve. De fysiek sterke Bredanaar scoorde dus de 4-3, maar U raadt het al, Joost Schalk noteerde de 4-4 (!).

Toen eenieder zich leek te verzoenen met een geweldige puntendeling, stond Randy Klees (foto, midden) op. De aanvaller produceerde de winnende goal, waardoor JEKA plots over zowel Beek Vooruit als Bavel wipt op de ranglijst. De equipe van coach Ivo van Moergestel was compleet de weg kwijt de laatste tijd, maar kan nu ademen. Bij Beek Vooruit-trainer Marcel van Helmond baren de 33 tegengoals zorgen.

JEKA – Beek Vooruit 5-4 (2-2)
0-1 Boy Snoek (pen.), 1-1 Merijn Notenboom, 1-2 Joost Schalk, 2-2 Frits Schuurink, 2-3 Joost Schalk, 3-3 Frits Schuurink, 4-3 Jordy Den Tenter, 4-4 Joost Schalk, 5-4 Randy Klees.