Datum: zondag 3 april 2022, 15:31 - Auteur: Redactie

JEKA presteert onder druk en klimt na driepunter

Winnen in Loon op Zand was moeilijk, maar welhaast verplicht voor JEKA in 2E. Zondagmiddag kreeg Uno Animo dan ook een bittere pil te slikken tegen de Bredanaars.

Hij is de laatste weken weer ouderwets in vorm en met twee goals ontpopte Merijn Notenboom (foto) zich tot uitblinker in het hol van de leeuw. Eén voor rust en één pal na de pauze: 0-2. Toch kwam Uno Animo terug in de wedstrijd, maar dankzij Frits Schuurink stond het weer 1-3 later. De dorpelingen hadden er genoeg van en besloten de aansluitingstreffer te produceren en op zoek te gaan naar de 3-3, maar Jens Bakker profiteerde in de slotfase van de ruimte die de gastheren lieten liggen gooide de deur hard in het slot voor Uno Animo.

Een meer dan welkome driepunter voor de formatie van coach Ivo van Moergestel, die zich daarmee extra ademruimte verschaft heeft in de strijd tegen degradatie. Voetbalinbreda.nl praatte na de uitzege bij met captain Jules Philippart, die in tegenstelling tot vorig weekend, weer speelde net als Justin Den Tenter, Schuurink en Koen Vereecken. “We speelden erg goed. Bij 2-3 werd het nog even spannend, omdat zij met vijf aanvallers gingen spelen. Even stressen, maar het viel uiteindelijk wel mee. Voor rust hadden we overigens als drie keer moeten scoren.”

Uno Animo – JEKA 2-4 (0-1)
0-1 en 0-2 Merijn Notenboom, 1-2 Uno Animo, 1-3 Frits Schuurink, 2-3 Uno Animo, 2-4 Jens Bakker.