Datum: maandag 30 september 2019, 23:59 - Auteur: Mica de Montigny

‘JEKA-oudje’ Philippart: “Thuis pakken we Beek Vooruit”

De rook is weer opgetrokken en weggewaaid, sportpark de Heikant is weer een kalm oord voor voetballers. Zondag was het ‘t strijdtoneel voor Beek Vooruit en JEKA, waarbij de oranjehemden een pak rammel uitdeelden aan de Tricolores. Voetbalinbreda.nl spreekt the day after met de winnende coach en een verliezende ‘routinier’.

“5-0, dat is natuurlijk schandalig voor een eerste elftal”, baalt Jules Philippart (foto, rechts boven) nog na. “Maar thuis pakken we ze.” De middenvelder is met zijn 25 jaar dit seizoen één van de oudjes in het jonge team van coach Bas Liebregts, maar kon ook niks doen aan de efficiëntie van de ploeg uit Prinsenbeek. Arno Gabriëls (foto, onder) was daarentegen in zijn nopjes met de klinkende thuisoverwinning. “Bij JEKA praten ze steeds over die kans van Dennis Peragon, maar ‘als’ telt niet in het voetbal. Bovendien hadden we het gister nooit meer uit handen gegeven. Daar speelden we te gedreven voor.”

Philippart: “Normaal gesproken schiet Dennis die twee grote kansen voor de aansluitingstreffer die hij kreeg er wel in, helaas nu niet en in de tegenaanval scoren zij 3-0 in plaats wij dus de 2-1. Vervolgens laten we het lopen en dat is zeker niet goed te praten.” Gabriëls gaat uit van eigen kracht. “Als hun spits die kans wel gemaakt had, kon het een andere wedstrijd worden. Dan hadden wij waarschijnlijk nog meer ruimte gekregen, maar waar praten we over? Hij schoot in het zijnet en er kwam ook nog een verdediger inglijden op de doellijn, die had hem misschien ook nog kunnen wegwerken. Nogmaals, ‘als’ ‘dit of dat’, telt allemaal niet.”

Dankzij twee goals van Joost Schalk, één van Loek Schalk, Boye Snoek en Nils Nagelkerke stond het thuispubliek uiteindelijk meerdere malen op de banken. Gabriëls looft iedereen. “Ik moet alle credits aan het team geven, alle 14 spelers die hebben gespeeld. We boekten een terechte overwinning. Vooral die eerste goal heb ik van genoten, schitterend die aanval. Het is een verdiende overwinning, waarmee we verder kunnen. Volgende week wacht Uno Animo, dus daar werken we weer naar toe.”

Kamp-JEKA was gauw verdwenen na het laatste fluitsignaal. “Of we nog een drankje hebben gedaan in de kantine? We zijn gelijk weggegaan. Soms is dat beter”, onderstreept Philippart de rivaliteit nog eens. Waar komt die soort haat en nijd vandaan opeens? Haha, ik weet ook niet wat het is. Het is ook vaak maar gewoon roepen en schreeuwen, maar we hebben het altijd lastig tegen Beek Vooruit.” Voor Gabriëls zijn het eveneens krakers van affiches tegen JEKA. “Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Altijd beladen en voldoende motivatie van beide kanten.”

Maar goed, we staan nu wel weer met beide benen op de grond. Het is trouwens ook lastig spelen tegen Beek Vooruit, als je druk gaat zetten naar voren toe en je hebt de broers Schalk tegen je. Dan loop je het risico dat er meer tegengoals vallen. Toch hebben we echt een leuk team. Een goede mix, veel kwaliteit. Volgend weekend ontmoeten we weer een club waar tegen we het vaak lastig hebben, Sarto. Maar let op, volgende week winnen we en staan we na drie duels op zes punten”, besluit de ‘latjetrap-koning’.

Enfin, het was weer een memorabele Beek Vooruit versus JEKA, we kunnen niet wachten op de return.