Datum: zondag 1 oktober 2023, 17:41 - Auteur: Redactie

JEKA schudt rivaal Beek Vooruit in blessuretijd van zich af

In 2C maakten JEKA en Beek Vooruit er zoals altijd onderling een spektakel van. De rivalen van de tweede klasse zorgden qua scoreverloop voor een bloedstollend scenario in de slotfase.

Want op sportpark Tussen de Leijen was het Jilles Bos die het vuurtje aanstak. De jongeling maakte de 1-0, maar moest daarna toezien met zijn ploegmaten hoe Loek Schalk de stand in evenwicht bracht. Na rust was het wederom Bos die de voorsprong bood aan het team van coach Maikel Nijst, maar vijf minuten voor tijd ontnam Joost Schalk alle aanwezigen even de adem.

De goalgetter uit Prinsenbeek scoorde uit een fenomenale omhaal de belangrijke gelijkmaker. Een absolute wereldgoal. “Op dat moment waren we tevreden met een puntje, want een gelijkspel was terecht geweest. Maar dan is het ontzettend balen dat je het dan nog weggeeft. Het was totaal onnodig”, baalde verdediger Bas Frijters toen hij na de pot met Voetbalinbreda.nl sprak.

Want ja, Beek Vooruit liet het punt uit handen glippen. Lucas Jacobs zorgde in extremis nog voor de prachtige winnende goal en dompelde het bezoek van trainer Jack Sweres in diepe rouw. “Een dik en dik verdiende zege”, vertelde de geblesseerde JEKA-aanvoerder Jules Philippart. Voetballend waren we beter, maar zij hebben ook een aantal spelers die zoveel individuele kwaliteit hebben.

“Maar onze jongens die uit de jeugd komen, Jilles Bos en Kjell Lensing staan nu gewoon in de basis en presteren. Dat is echt goed en mooi om te zien. We hebben een veel completere groep nu”, aldus de routinier. Overigens maakt Beek Vooruit-verdediger Tom Croes (foto, midden) het goed. Zijn vinger schoot akelig uit de kom, maar is in het ziekenhuis recht gezet en met hem gaat het nu goed.

JEKA – Beek Vooruit 3-2 (1-1)
1-0 Jilles Bos, 1-1 Loek Schalk, 2-1 Jilles Bos, 2-2 Joost Schalk, 3-2 Lucas Jacobs.