Datum: zaterdag 16 maart 2024, 20:25 - Auteur: Redactie

JEKA sluit Roman Talboom (Unitas ‘30) weer in de armen

Roman Talboom (foto) keert komend seizoen terug bij JEKA. De 23-jarige Bredanaar kwam in 2018 over van Boeimeer om bij de Bredase Tricolores in de jeugd te komen spelen en verruilt nu Vierde Divisie-club Unitas ‘30 voor Jeugdig Enthousiasme Kan Alles.

In zijn laatste jaar in de jeugd werd Talboom na een half seizoen vervroegd doorgeschoven naar het eerste elftal, dat werd getraind door Bas Liebregts. Door zijn goede prestaties bij het eerste werd hij opgemerkt door FC Eindhoven. Na een seizoen bij FC Eindhoven gespeeld te hebben kwam het ‘corona’ seizoen en keerde Roman terug bij RKVV JEKA. Na vervolgens twee seizoenen bij Dongen gespeeld te hebben maakte Talboom de overstap naar Unitas’30.

Talboom is blij dat hij weer terug is bij JEKA: ‘Ik heb bij JEKA een hele mooie periode gehad, met mijn doorbraak in het seniorenvoetbal. De stap naar FC Eindhoven heb ik grotendeels te danken aan JEKA. Nadat Maikel Nijst contact opnam zijn merkte ik meteen dat er een hele goede klik was met de technische staf. Dit versterkte mijn gevoel om terug te keren’.

In gesprek met Talboom komt al snel de goed presterende jeugd ter sprake. Talboom: ‘Het is mooi om te zien wat voor een ontwikkeling de gehele jeugd van JEKA op dit moment maakt. Uiteindelijk gaat dit zich ook uitbetalen richting het eerste elftal’. Naast het feit dat de jeugd het goed dit begint Talboom ook over het jonge eerste elftal van dit moment. ‘Met mijn ervaring hoop ik volgend seizoen de ploeg verder te kunnen helpen en belangrijk te worden’.

‘Ik ben blij met het terugkeren van Roman naar JEKA. Met Roman halen we een veelzijdige creatieve speler binnen die al enkele jaren op divisie niveau gespeeld heeft. Deze ervaring kan de spelersgroep goed gebruiken’, aldus hoofdtrainer Maikel Nijst op het eigen clubkanaal.