Datum: zondag 4 februari 2024, 17:28 - Auteur: Redactie

JEKA stelt teleur tegen nog lager geklasseerd Dosko

In de strijd om handhaving kon JEKA zondag in 2C niet overtuigen. Op eigen terrein kwam de nummer één na laatst Dosko een punt pakken.

Niemand had verwacht dat Dosko, dat de gedoodverfde degradant lijkt, met 2-0 aan de leiding zou gaan op sportpark Tussen de Leijen, maar het gebeurde wel. Zelfs tot de 80ste minuut leek het bezoek uit Bergen op Zoom met twee goals verschil te winnen, maar dat was buiten Damian de Troije (foto) gerekend. De jeugdspeler etaleerde voor de zoveelste keer zijn meerwaarde en produceerde de belangrijke openingsgoal.

En het werd nog mooier in de slotfase, toen aanvoerder Frits Schuurink de 2-2 maakte. Geen reden tot vreugde in het thuiskamp. “Gezien het scoreverloop mogen we blij zijn met een punt, maar het enige wat telde vooraf was de overwinning”, vertelde de jonge oefenmeester Maikel Nijst na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

“Wat we momenteel tekort komen? Ik weet niet of je over ‘tekort’ praten, maar we missen een stuk ervaring in dit soort duels. We hebben een erg jonge en talentvolle groep waar JEKA de komende jaren veel plezier aan gaat beleven, echter door het vertrek van Jules Philippart (blessureleed), Randy Klees (gestopt) en Lucas Jacobs sinds vorige week (teruggekeerde spits gaat weer terug naar zijn vriendin in Amerika) heb je veel ervaring ingeleverd.”

JEKA – Dosko 2-2 (0-1)
0-1 en 0-2 Dosko, 1-2 Damian de Troije, 2-2 Frits Schuurink.