Datum: dinsdag 4 juni 2024, 12:54 - Auteur: Mica de Montigny

JEKA strikt ‘mister Zundert’ Fabian Nelemans: “Wilde altijd al met Merijn Notenboom spelen”

JEKA krijgt wel meerdere nieuwe spelers in zijn selectie na de zomer, maar voor Fabian Nelemans (foto) moest Voetbalinbreda.nl wel even zijn pen in de inkt dopen. Hij droeg heel zijn leven het rood en zwart van Zundert om zijn schouders, maar maakt nu onderdeel uit van de Bredase Tricolores.

 

“Fabian draagt z’n aanvoerdersband met trots. Hij gaat vaak ook voorop in de strijd. Zowel verbaal als rennend achter een tegenstander of bal. Soms komt z’n fanatisme hem op een gele kaart te staan, maar meestal komt hij er met een reprimande vanaf. Altijd willen winnen, dat kenmerkt Fabian. En voorop gaan in de strijd. Met een voetbalveld achter het ouderlijke huis en twee fanatieke broers is en was de bal nooit ver weg. Als aanvoerder neemt hij z’n verantwoordelijkheid”, zo omschreef de VV Zundert hem op het digitale thuis toen hij in 2020 zijn 250ste wedstrijd in het eerste had gespeeld. JEKA krijgt nu de beschikking over het brok aan ervaring, die overigens wel geboren werd in Breda, maar daarna opgroeide in Zundert. Op zijn 25ste verhuisde hij weer terug naar Breda, waar hij nu weer woonachtig is.

Maar van club ruilde de 31-jarige middenvelder, die bijna altijd op de 10-positie acteerde, nooit. Dit alles leverde het de titel mister Zundert op, maar zelf zou hij die naam aan anderen geven. “Ik voel me niet echt mister Zundert, dat zijn alle vrijwilligers op de club. Dat ik misschien toch soms zo genoemd word, komt denk ik, omdat ik de afgelopen dertien jaar in het eerste heb gespeeld en alles heb meegemaakt. Meerdere promoties en degradaties en 329 wedstrijden voor het vlaggenschip”, vertelt hij. Op de vraag waarom hij Zundert nu hij in de dertig is verlaat. is hij eerlijk. “Het voelt voor mij niet als de herfst van mijn carrière. Ik voel me op voetbalgebied ook geen 31. Ik wil de laatste jaren echt nog even knallen. Ik woon nu al zeven jaar in Breda en drie keer in de week naar Zundert rijden begint tegen te staan.”

“De Zeeuwse tegenstanders, zoals ook dit jaar weer in de zondag derde klasse A waarin we speelden, daar zit ik ook niet meer op te wachten. JEKA is vlak bij mij thuis, mijn schoonbroer Merijn Notenboom voetbalt er en wil graag weer in de tweede klasse voetballen. Ik wilde of stoppen met voetballen of naar JEKA. Ik vind mezelf nog te jong om te stoppen, dus heb ik tegen Merijn gezegd dat ik best bij JEKA wil komen voetballen. Vervolgens heeft Merijn dat doorgegeven aan trainer Maikel en heeft hij mij gebeld. Ik wil graag nog een aantal jaar hoger voetballen dan de derde klasse en wil graag nog een keer met Merijn in een elftal voetballen”, besluit Nelemans. Notenboom met zijn skills als spelmaker en Nelemans ernaast met zijn drive en ervaring. Jeugdig Enthousiasme Kan Alles zit gebakken op het middenrif.