Datum: zondag 16 april 2023, 18:40 - Auteur: Redactie

JEKA stuurt studentenclub onverrichter zake huiswaarts

JEKA is zo goed als veilig van directe degradatie in 2D. Zondagmiddag wonnen de Bredase Tricolores knap van de nummer 2 van de ranglijst: Antibarbari.

Vooraf zou niemand zijn geld blind op JEKA zetten, maar degenen die toch een wedje hadden gelegd op sportpark Tussen de Leijen dronken gratis bier na afloop. Want de formatie van trainer Ivo van Moergestel speelde het eerste halfuur zoals het plan was. Via Mats Walder werd het 1-0, maar na een omzetting bij de bezoekers uit Rotterdam kantelde het spelbeeld.

De enige concurrent van kampioen RBC zocht naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase een counter om de oren die Jilles Bos promoveerde tot verlossende 2-0. Het stemde tot grote tevredenheid van het thuispubliek. Voetbalinbreda.nl sprak na de driepunter van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles met aanvoerder Jules Philippart.

“Normaal is Antibarbari volgens mij het best voetballende team van de competitie, maar vandaag vond ik ze tegenvallen. Het is wel een goed team met echt goede individuele kwaliteiten. Maar de mannen hebben gestreden tot het einde, ook toen Mats Walder en ik na een uur gewisseld werden uit voorzorg.” De nacompetitie moet nu nog ontlopen worden door JEKA.

JEKA – Antibarbari 2-0 (1-0)
1-0 Mats Walder, 2-0 Jilles Bos.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss