Datum: zondag 24 maart 2024, 18:16 - Auteur: Redactie

JEKA vergeet Bavel te ‘killen’ en verliest twee punten

In 2C deelden JEKA en Bavel zondagmiddag de punten. De derby was voor rust eenzijdig, maar de kantelde plots diep in de tweede helft.

Als de fotograaf van Voetbalinbreda.nl tijdens de rust contact heeft met de redactie vertelt hij dat hij ‘geen stuiver meer geeft voor de kansen van Bavel’ en JEKA niet met ‘0-2, maar 0-4 de kleedkamers op had moeten zoeken’ schrikt hij omstreeks half vijf van de uitslag. De jonge revelatie van de Bredase Tricolores, Damian de Troije, had zojuist een doppelpack op de mat gelegd en de ruststand op 0-2 bepaald. “We hadden het af moeten maken voor de pauze”, erkent JEKA-coach Maikel Nijst als hij met Voetbalinbreda.nl spreekt.

Maar de thuisploeg van trainer Coen Rijppaert bewees de nodige veerkracht in zich te hebben en liet zich niet nog een keer wegspelen door de Bredase rivaal. De Bredase dorpelingen kwamen dankzij verdediger Mike Polderman terug in de wedstrijd en bleven knokken voor meer. En meer zou er komen, want captain Sander van Gils sloeg in de 89ste minuut genadeloos toe: 2-2. Door de puntendeling staan JEKA en Bavel respectievelijk op de achtste en negende plek met 24 en 23 punten. De rode streept dreigt daardoor nog altijd.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DEZE DERBY OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

Bavel – JEKA 2-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Damian de Troije, 1-2 Mike Polderman, 2-2 Sander van Gils.