Datum: woensdag 20 november 2019, 11:44 - Auteur: Redactie

JEKA-trainer Bas Liebregts neemt per direct afscheid

Bas Liebregts is per direct gestopt als hoofdtrainer van JEKA. De jonge oefenmeester bevestifgde dat deze week bekend aan Voetbalinbreda.nl.

Op de clubsite van de Bredase Tricolores geeft het bestuur uitleg. “Bas Liebregts heeft in goed overleg met JEKA besloten om te stoppen als hoofdtrainer van JEKA 1. Reden voor zijn vertrek is dat zijn maatschappelijke carrière, zijn privéleven en zijn taak als hoofdtrainer van JEKA 1 niet meer zijn te combineren.”

Bas Liebregts zelf spreekt ook: “Met mijn hart wilde ik dolgraag door met dit fantastische team maar met mijn hoofd wist ik dat dat niet verstandig was. JEKA 1 verdient een trainer die elke dag met volle bak kan gaan. Dat kan ik nu niet brengen dus dan moet je eerlijk zijn tegenover jezelf en de club”.

Tegenover ons wilde de vriendelijke Bredanaar nog iets extra’s kwijt: “Dat ik JEKA, de boys en de staf het allerbeste gun en dat ze er 100 procent een gaaf jaar van gaan maken en dat ze in 2E blijven. Genoten van twintig prachtige jaren als trainer, met mooie herinneringen. Ook alle lof voor het respect voor mijn keuze vanuit de club. Het was een zeer pittige keuze.”
 
Het bestuur vervolgt: “Bas is echt een kind van JEKA; hij is al meer dan 25 jaar bij de club. Eerst als speler en later als trainer van bijna alle leeftijdscategorieën van de jeugdselectie. In 2017 maakte hij als trainer van de A1 de overstap naar JEKA 1 dat net was gedegradeerd naar de 3e klasse. Paul Hermus (bestuurslid Technische Zaken) “Bas bracht meteen nieuw elan en spelers kregen weer geloof. Er werd een mooi nieuw teamgevoel gesmeed en talenten uit de A1 kregen een kans, met als resultaat een kampioenschap en een promotie naar de 2e klasse”.

Voorzitter Philip Bos: “Bas heeft afscheid genomen van zijn rol als hoofdtrainer maar JEKA heeft geen afscheid genomen van Bas. We gaan elkaar nog vaak tegenkomen, de komende tijd in ieder geval langs de lijn. Wij respecteren zijn keuze en gunnen hem een goede balans tussen zijn werk en gezin”.
 
Bestuur: “Bas zijn taken zullen voorlopig worden waargenomen door Orpheo Koulen (assistent trainer JEKA 1). JEKA gaat de komend periode op zoek naar een definitieve oplossing.” Middenvelder Jules Philippart is ondanks het verrassende vertrek van zijn oefenmeester niet down en kijkt naar de toekomst. “Als groep hebben we volledig vertrouwen in Orpheo Koulen.”