Datum: zaterdag 25 februari 2023, 21:12 - Auteur: Redactie

JEKA verslikt zich in ‘voormalige Hoofdklasser’ Vlissingen

JEKA was aan zijn stand verplicht door te gaan in het bekertoernooi, maar verloor zaterdagavond. Zaterdag derdeklasser VC Vlissingen was te sterk.

De koude wind die over sportpark Tussen de Leijen raasde werd opgevolgd door de koude douche die de Zeeuwse bezoekers uitdeelden aan de Bredanaars. Vlissingen, dat sinds kort actief is in het zaterdagvoetbal en daarom geen zondag Hoofdklasse-niveau meer speelt, nam brutaal de leiding. Met enkele puike straatvoetballers in de basis schrok JEKA te laat wakker. Said Bouzambou opende de score al na drie minuten en elf minuten later was het zijn neef Hicham Bouzambou die een puike bal in de verre hoek legde: 0-2.

Toch kwam de klad er een beetje in bij de leiders, want een foutje achterin werd genadeloos afgestraft door Randy Klees: 1-2 vlak voor rust. En na de pauze maakten de Tricolores aanvankelijk de dienst uit. Het waren echter de jonge aanvallers Disney Cecilia (foto) en Jens Bakker die zeer grote kansen om zeep hielpen in de eerste vijftien minuten van de tweede helft. Hun inzetten oog in oog met de vijandelijke keeper waren zwakjes en rolden respectievelijk naast en tegen de handschoenen van de ballenvanger uit Zeeland.

Onder het toeziend oog van zo’n 25 mensen langs de lijn en evenveel in de kantine werd de pot tien minuten voor het einde beslist. Het was wederom Said Bouzambou die de JEKA-defensie voor schut zette met een kap en de bal prachtig in de kruising deponeerde. Een hard gelag voor de equipe van coach Ivo van Moergestel. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de immer positief coachende aanvoerder Jules Philippart, die wederom niet op zijn favoriete middenveld-positie acteerde, maar centraal achterin.

“Onze eerste 20 minuten vandaag waren de slechtste van heel het seizoen naar mijn mening. We maken twee persoonlijke fouten, waaronder één van mij en dat maken zij dodelijk af. Als we onze kansen afmaken kunnen we gewoon winnen hier, maar we hebben terecht verloren.”

(foto door onze fotograaf Jos Thommassen)

JEKA – VC Vlissingen 1-3 (1-2)
0-1 Said Bouzambou, 0-2 Hicham Bouzambou, 1-2 Randy Klees, 1-3 Said Bouzambou.