Datum: zondag 9 oktober 2022, 16:08 - Auteur: Redactie

JEKA zegeviert in Sint Willebrord dankzij pareltje van Notenboom

In 2C boekte JEKA zondagmiddag een heerlijke uitoverwinning. Op het terrein van Rood-Wit ontpopte Merijn Notenboom (foto) zich tot matchwinner.

In een doelpuntloze eerste helft, waarin het niveau van beide kanten ook niet indrukwekkend was, bleek de vechtlust wel aanwezig en da vergoedde een hoop. Maar de vechtlust bij JEKA was groter, want in de tweede helft werd de slechte pot voetbal wel beloond met de enige goal van de wedstrijd. Een goal die niet paste bij het niveau van het duel, maar daarom de boel wel extra elan gaf.

Wie anders dan spelmaker Notenboom kreeg hem op zijn naam. De linkspoot knalde van zeker 25 meter de bal heerlijk in de kruising: 0-1. De bezoekers van coach Ivo van Moergestel hielden daarna knap stand, waardoor de Bredase Tricolores met alle punten in de tas terug naar sportpark Tussen de Leijen reden. Voetbalinbreda.nl praatte na afloop met JEKA-captain Jules Philippart, die terugkeerde na een blessure.

“Het was van onze kant een erg slechte wedstrijd, maar vorig seizoen verloren we dit soort potjes en nu trekken we hem wel over de streep, dus dat is lekker. Op karakter. Voetballend moet het veel beter, maar gezien de afwezigen bij ons vandaag is het een prima prestatie. We hebben ook heel weinig weggegeven”, aldus de routinier. En hetgeen JEKA wel weggaf, was overigens een prooi voor keeper Bryan van Rijswijk.

Rood-Wit W – JEKA 0-1 (0-0)
0-1 Merijn Notenboom.