Datum: donderdag 6 april 2023, 23:54 - Auteur: Mica de Montigny

JEKA ziet Jordy Den Tenter terugkeren naar oude liefde

SAB is zo goed als gedegradeerd in 4C, maar krijgt na de zomer weer de beschikking over Jordy Den Tenter (foto). De verdediger van JEKA levert de tweede klasse dus in voor waarschijnlijk de vijfde klasse. Aan Voetbalinbreda.nl legt hij uit waarom.

Hij brak door als rechtsback bij TVC Breda, maar maakte jaren later de overstap naar SAB. Daar kende hij successen met onder meer het kampioenschap in 2017, maar op zoek naar zijn plafond toog de nu 27-jarige Bredanaar naar JEKA. Op het tweede klasse-niveau is hij altijd basisklant geweest, maar toch zegt hij dat podium nu vaarwel. De grootste redenen? Zijn liefde voor SAB en een bacterie die zo’n zeven jaar geleden een aanslag pleegde op zijn knie. Vrij ironisch, aangezien Den Tenter in de Bredase voetballerij bekend staat om zijn immer puike conditie en fysieke kracht die hij tentoonspreidde de laatste jaren.

“En toch heb ik er al die jaren last van gehad, maar door extra oefeningen en de pijn verbijten ging het wel”, begint Den Tenter, die in het dagelijks leven werkzaam is als gymdocent. “Het is sinds een paar maanden dat ik er nu echt veel last van krijg. Mijn orthopeed adviseerde me om te stoppen met voetbal, maar zo abrupt ophouden met je passie is te moeilijk. JEKA speelt alleen op een hoog niveau en als je in de tweede klasse speelt moet je wel altijd kunnen trainen en in het weekend alles geven. Dat verdient die club, dus voor mij is het beter om een paar niveaus lager te gaan ballen.”

“Het gaat zeker voorkomen dat ik volgend seizoen trainingen ga overslaan, zodat ik op zondag wel van waarde ga zijn voor het team. We willen het team bij elkaar houden met wat versterkingen, van binnen en buiten de club. Dan moeten we meedoen om de bovenste plaatsen en promotie. Een kampioenschap zoals in 2017 zou mooi zijn. Ik wilde sowieso ooit nog wel terug naar SAB, maar als ik geen last van mijn knie had, dan had ik dat iets later gedaan en volgend seizoen nog wel bij JEKA gebleven. Mijn broertje Justin twijfelde nog, maar blijft wel bij JEKA. In de voetbalwereld weet je het echter nooit, dus de SAB-deur staat op een kier.”

Het naderende afscheid van sportpark Tussen de Leijen zet hem tot slot wel aan het denken. Zijn gedachten over de Bredase Tricolores? Louter positief. “Ik heb er een leuke vriendengroep aan overgehouden. Het is een mooie ervaring om in de tweede klasse te spelen. Alles gaat veel sneller op het veld en voetballend is het veel beter dan in lagere klassen. Hierin heb ik ook stappen gemaakt, al moet ik het wel echt hebben van hard werken en altijd blijven gaan.”

Jeugdig Enthousiasme Kan Alles zwaait hem dus over een paar maanden uit, maar de Sint Anna Boys heten de tot rechtsbuiten omgeturnde verdediger straks van harte welkom op sportpark Ruitersbos. De club die in zijn hart zit. “Alle herinneringen aan SAB zijn mooi. Ik ben ze altijd blijven volgen. Ook ben ik nog steeds vaak op donderdagavond in de kantine om een potje te kaarten met die mannen. Het is jammer dat het dit seizoen zo slecht gaat. Maar we gaan er volgend seizoen iets moois van maken”, sloot Den Tenter af met een hoopvolle quote die geplaagd coach Martijn Malinka wellicht toch een beetje zal doen glimlachen de komende tijd.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss