Datum: vrijdag 20 augustus 2021, 22:20 - Auteur: Redactie

Jeugdig NAC Breda verliest topper bij De Graafschap

NAC heeft ook het derde competitieduel niet weten om te zetten in winst. Op de Vijverberg was De Graafschap uiteindelijk met 2-0 te sterk. Voor rust was De Graafschap de bovenliggende partij en kwam de thuisploeg ook op een 1-0 voorsprong. Op basis van de tweede helft verdiende de jeugdige ploeg van Edwin de Graaf misschien wel meer, maar in de blessuretijd deelde Mees Kaandorp de genadeslag uit door de 2-0 te maken.

Door de vele afwezigen was het vandaag puzzelen voor Edwin de Graaf. Milan Vanacker maakte vandaag zijn competitiedebuut op de rechtsbackpositie. Het centrale duo werd vandaag gevormd door Moïse Adiléhou en Colin Rösler. Roy Kortsmit keerde terug op de bank, nadat hij de afgelopen weken kampte met een blessure.

De beginfase was voor de thuisploeg. De eerste kans van de wedstrijd is dan ook voor ‘De Superboeren’. Oude bekende Giovanni Korte nam met het hoofd het doel van Olij onder vuur. Olij kon zijn inzet gelukkig keren.

Hierna leek NAC het beter op te pakken en kwam het er ook een aantal keren goed uit via onder meer Pjotr Kestens en Ody velanas, maar tot een doelpunt leed dit helaas niet.

In de 25e minuut kreeg NAC een domper te verwerken toen Colin Rösler naar de grond ging. De Noor moest de strijd staken met een blessure. Zijn vervanger was jeugdexponent Luc Marijnissen, die zijn competitiedebuut maakte in het Geel-Zwart.

De Graafschap was voor rust de bovenliggende partij en wist dit in de 38e minuut ook uit te drukken in de score. Joey Konings maakte de openingstreffer op aangeven van Julian Lelieveld, waardoor de Achterhoekers met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Na rust nam NAC het heft in handen, zonder tot echt grote kansen te komen. De Graafschap leunde achterover en loerde op de counter. De Graafschap had het verdedigend goed voor elkaar en NAC had moeite met het sterke centrale verdedingsduo van de thuisploeg.

In de slotfase kreeg NAC dan toch die ene kans waarvan je weet dat hij gaat komen. Invaller Boris van Schuppen krijgt de bal via de kluts voor zijn voeten en haalt uit, maar zijn inzet valt op de bovenkant van de lat.

In de blessuretijd kreeg NAC ook nog de onverdiende 2-0 om de oren. Mees Kaandorp wist Olij te verschalken met een volley.

Geen punten dus in Doetinchem, maar wel een jonge ploeg die het maximale heeft gegeven. Na afloop kon de selectie dan ook rekenen op een applaus van de meegereisde supporters. Volgende week kan NAC opzoek naar eerherstel als ADO Den Haag op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.