Datum: dinsdag 15 maart 2022, 22:06 - Auteur: Redactie

Jeugdspeler loodst The Gunners voorbij Boeimeer

Dankzij een doelpunt in de laatste minuut won titelkandidaat The Gunners dinsdagavond de belangrijke derby van de Haagse Beemden in 4D. Laagvlieger Boeimeer verweerde zich kranig en liet zien opgeleefd te zijn onder de nieuwe coach, maar verloor op zure wijze op het sfeerloze sportpark Heksenwiel.

Aan de Koningsblauwe kant van de Haagse Beemden, pakweg een kilometer verderop voor The Gunners, ontvouwde zich een wedstrijd waarin beide kemphanen gelijke tred hielden met elkaar. Voor het bezoek van coach Brian Piris viel het best tegen. De moeilijk scorende ploeg speelt mee om de titel -koploper DESK heeft slecht een puntje meer- en dacht dat Boeimeer als nummer één na laatst wel even opzij kon worden geschoven.

Maar die getransformeerde ploeg is anders anno 2022. Nieuwe trainer, nieuwe spelers, nieuwe moed. In de eerste helft was het saai en sfeerloos: weinig kwaliteit op het veld, weinig supporters. En tot overmaat van ramp: geen doelpunten. Ook in het tweede bedrijf werd het er niet beter op, maar zou er een dramatisch einde komen aan het gevecht der wijkrivalen. Het was wachten tot de allerlaatste minuut, toen Lucas van Steen opstond.

De youngster speelt eigenlijk nog in de jeugd van The Gunners, maar viel afgelopen weekend al op door een doelpunt te maken tegen Rijen (5-0-winst). Hij stond scherp toen er een bal in blessuretijd door werd gekopt en tikte het leer bij de tweede paal binnen. De ontlading in het uitkamp was enorm. De hele ‘bank’ stormde het veld op om de winnende goal in extremis te vieren. Boeimeer stond er beteuterd en ietwat bestolen bij te kijken.

“Het is heel jammer”, zucht Boeimeer-coach Tom Looijmans tegenover Voetbalinbreda.nl. “Er had meer ingezeten, maar uiteindelijk heeft het team de opdrachten fantastisch uitgevoerd en hadden we meer verdiend. Als we zo blijven spelen gaan de punten vanzelf komen.” In he tthuiskamp was routinier Eljay Hoed maar wat blij. “De ontlading bij ons was bizar. Je ziet dat DESK vorig weekend ook punten liet liggen in de derby bij Berkdijk.”

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DEZE WEDSTRIJD OP ONZE FACEBOOK-PAGINA VERZORGD DOOR JOS THOMMASSEN

Boeimeer – The Gunners 0-1 (0-0)
0-1 Lucas van Steen.