Datum: zaterdag 3 februari 2024, 13:11 - Auteur: Redactie

Joep van den Ouweland wordt nieuwe coach in Bavel

Zondag tweedeklasser Bavel presenteerde zaterdag de opvolger van coach Coen Rijppaert: Joep van den Ouweland (39). De huidige trainer van competitierivaal Gilze maakt komende zomer de overstap naar het Bredase dorp.

Paul Adriaansen reageert op de clubsite namens de Bavelse technische commissie: “Met zijn ervaring als profvoetballer denken wij dat hij de spelers veel bij kan leren. Hij is een jonge en ambitieuze trainer die zich bij onze club volop kan en mag ontwikkelen.”

Via avonturen in de jeugdopleidingen van Willem II en Feyenoord speelde Van den Ouweland meer dan 350 wedstrijden in het betaald voetbal. Dat deed hij in het shirt van Go Ahead Eagels, De Graafschap en TOP Oss, om zijn loopbaan als voetballer vervolgens af te sluiten bij Achilles Veen en Gilze.

Van den Ouweland kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij de vereniging, spelend in het groen en wit. “Ik ben super blij dat ik volgend seizoen trainer van deze club mag zijn. Ik ken Bavel als een mooie, traditionele club, met veel potentie. Uit de gesprekken die ik met de club heb gevoerd, sprak veel vertrouwen. Daarom ben ik trots dat de keuze op mij is gevallen.”