Datum: vrijdag 10 november 2023, 22:20 - Auteur: Redactie

Jong Ajax houdt NAC Breda van de overwinning af

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Janosek, hij schoot van de rand van het zestienmetergebied, maar zag zijn inzet geblokkeerd worden. Na tien minuten spelen loste Salah-Eddine het eerste schot namens de Amsterdammers, maar de bal ging ruim naast het doel van Kortsmit.

Vijf minuten later kreeg Haugen dé kans om de score te openen. Met een goede eerste aanname liet hij de verdediging achter zich en kwam alleen op doel af. Hij schoof de bal rakelings naast de linkerpaal.

Jong Ajax kwam na een klein halfuur spelen op een 1-0 voorsprong. Godts kwam via de linkerkant op en rondde een goede soloactie zelf af door de bal in de linkerhoek te plaatsen.

Na de tegentreffer leek NAC wat aangeslagen. De Bredanaars werden slordig in balbezit en maakten onnodige overtredingen. Toch creëerde NAC weer een grote kans, dit keer was Haugen de aangever. De Noorse aanvaller kopte de bal door achter de verdediging van Jong Ajax waardoor Kuijpers de bal kon oppikken. Zijn inzet rolde voorlangs het doel van Setford.

Nog voor rust kon Jong Ajax de voorsprong verdubbelen, maar Kemper kwam goed in actie en haalde de bal voor de doellijn weg. NAC kreeg nog een aantal goede kansen, maar ging met een achterstand de rust in.

De eerste kans na rust was voor NAC, Koscelnik kwam goed door over de rechterkant en bracht Leemans in stelling om uit te halen. Hij schoot net over. Even later had Janosek een goede actie in huis waardoor hij vrij kon uithalen. De doelman van de Amsterdammers kon de bal net naast het doel tikken.

In de 68e minuut kwam NAC verdiend op gelijke hoogte via Omgba. Hij kreeg de bal goed in de loop aangespeelt door de ingevallen Garbett die de bal onderschepte en schoot de bal langs de doelman. Na de gelijkmaker wilde NAC doorpakken en bleef het actief op zoek naar de voorsprong, maar ze wisten niet genoeg gevaar te stichten.

Na afloop van het duel liep Boy Kemper nog tegen een tweede gele kaart (en dus rood) aan. Hij zal het duel van volgende week tegen MVV Maastricht aan zich voorbij moeten laten gaan.

Na de nederlaag van vorige week tegen De Graafschap eindigde de wedstrijd tegen Jong Ajax in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Jean-Paul van Gastel gaat volgende week zondag op bezoek bij MVV Maastricht op jacht naar drie punten.