Datum: woensdag 17 april 2019, 13:05 - Auteur: Redactie

NAC-talent Skender Loshi was parel Baronie Paastoernooi

Voetbalinbreda.nl is partner van het prestigieuze toernooi dat elk jaar door Baronie wordt georganiseerd op sportpark de Blauwe Kei. Komend weekend is het weer zover en trappen talloze profclubs uit binnen- en buitenland af. VIB sprak in aanloop naar het mooie evenement met één van de grootste talenten uit Breda en omstreken, Skender Loshi, de topscorer van Jong NAC Breda.

“Ik ben op mijn vijfde begonnen bij Baronie en op mijn negende werd ik gescout door NAC Breda waar ik nu al tien jaar speel. Dit seizoen kom ik uit voor Jong NAC Breda en dat gaat lekker. In zestien wedstrijden heb ik al achttien keer gescoord en tijdens de winterstop mocht ik zelfs met de eerste selectie mee op trainingskamp”, vertelt de Bredase groeibriljant met Albanese roots.

“Het Baronie Paastoernooi is een prachtig toernooi waar ik al in mijn tijd bij de pupillen van Baronie naar uitkeek, toen met deelnemers als Ajax en Feyenoord. Met NAC Breda D1 en C1 heb ik ook zelf deelgenomen. Hoogtepunt voor mij was dat we met de C1 het toernooi wonnen en ik ook topscorer werd met acht goals. In dat jaar hadden we een sterk team met oud-speler Rob Penders als trainer. Ik speelde onder meer samen met Thomas Marijnissen, hij is de beste medespeler waarmee ik tot nu toe gevoetbald heb. Van welke trainer ik het meeste heb geleerd? Dat is Willem Weijs, die recent aan de staf van de NAC Breda-selectie is toegevoegd.”

Loshi (foto) begon zijn loopbaan dus mede op de Baronie-paastoernooien en hoopt via NAC nog hoger te geraken. “Mijn droom is om uiteindelijk voor een topclub te gaan spelen, hopelijk dan samen met mijn broertje Simon, die nu in Feyenoord O19 speelt. Ja, zonder dollen, dat zou wat zijn! Samen speelden we tien jaar geleden bij Baronie E1, ik hoop dat we allebei een mooie loopbaan krijgen en hopelijk ook nog een keer samen in een team zullen spelen. Wellicht bij NAC Breda, of nog beter samen bij Real Madrid. Dromen mag en ik ga er honderd procent voor!”

“Ik wens alle deelnemers aan het Baronie Paastoernooi veel succes en ik ga zelf ook zeker kijken”, sluit de getalenteerde aanvaller af.

TOERNOOISCHEMA: 

  • Zaterdag 20 april U12
  • Zondag 21 april U13,
  • Maandag 22 april U13

(Aanvang 10:00 uur, finale 17:00 uur)

Met deelname van onder meer NAC Breda, FC Twente, ADO Den Haag, NEC Nijmegen, De Graafschap en PEC Zwolle en uit België onder anderen Zulte Waregem, Royal Antwerp FC en STVV Sint Truiden en uit Engeland Sheffield Wednesday en Colchester United.