Datum: zondag 18 november 2018, 17:19 - Auteur: Redactie

Joost Schalk loodst Beek Vooruit met twee goals voorbij Zundert

Eerder deze maand was Beek Vooruit hekkensluiter, na zondag is de top van 2E in het vizier. Dit hebben de Bredase dorpelingen te danken aan de uitzege op Zundert.

Speelronde 6: Beek Vooruit stond helemaal onderaan. Speelronde 8: Beek Vooruit heeft de top van de ranglijst in zicht. Na de cruciale inhaalpot van vorig weekend (winst bij Uno Animo, 0-2 red.) werd er zondag opnieuw een lastig uitduel gewonnen. Dit keer in en tegen Zundert dankzij een efficiënte eerste helft.

Joost Schalk schudde binnen mum van tijd een doppelpack uit zijn mouw: 0-2. “Maar in de tweede helft spelen we tien minuten klote en de 1-2 ligt er bij ons in, daarom bleef het spannend tot het eind”, aldus winnend coach Arno Gabriëls kort na de wedstrijd tegenover Voetbalinbreda.nl.

Onder meer Loek Schalk en Joris Peeters hielpen nog prima kansen om zeep, maar de zege werd over de eindstreep getrokken door de ploeg uit Prinsenbeek. “Daan Korsten was top en ook Menno Baremans en Teun Bulkmans als verdedigende middenvelders speelden een geweldige partij.”

De Bekenaren staan nu op de zevende plaats, met slechts vijf punten minder dan periodekampioen en koploper Rijen. Aankomend weekend ontvangt Beek Vooruit streekrivaal Madese Boys. Als het dan opnieuw wint is de top vijf meer dan realistisch voor de karaktervolle oranjehemden.

Zundert – Beek Vooruit 1-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Joost Schalk, 1-2 Zundert.