Datum: donderdag 10 februari 2022, 19:59 - Auteur: Mica de Montigny

Jorik Mijnhijmer verruilt Baronie ook voor Kloetinge

Het hyper-ambitieuze Kloetinge heeft zich voor het komende seizoen ook verzekerd van de diensten van Jorik Mijnhijmer (foto). De 32-jarige aanvaller van zondag Hoofdklasser Baronie volgt daarmee het pad van zijn trainer Jurriaan van Poelje.

De succescoach maakte onlangs bekend na vele mooie jaren terug te keren naar Zeeland en nu gaat ook Mijnhijmer mee. De goaltjesdief met het fijne linkerbeen legt aan Voetbalinbreda.nl uit waarom hij de Baronnen verlaat, net nu zij op pole position staan om kampioen te worden en te promoveren naar de Derde Divisie. “Mijn gevoel zegt me dat een nieuwe omgeving mij goed gaat doen. Daarnaast is Kloetinge een club met heel veel ambitie en waar het super erg leeft. Elk thuisduel veel publiek.”

Momenteel strijdt Kloetinge om promotie naar de zaterdag Hoofdklasse. Als dat lukt, stapt Mijnhijmer dus in op hetzelfde niveau als waar hij nu speelt. “Ik ben nog een wedstrijd gaan kijken bij Kloetinge en toen wist ik het zeker. De ambiance daar en de sportieve ambities en de uitdaging die ik voel hebben mij overtuigd.” Maar ook de keuze van Van Poelje om naar Kloetinge te gaan, hielp Mijnhijmer. Samen werkten ze succesvol bij Dinteloord en nu dus bij Baronie. “Het is zeker een reden.”

“Of het spannend is om na vier jaar Baronie deze stap te maken? Ja. Dat sprak me zo aan. Het was veilig geweest om voor nog een jaar Baronie te kiezen, maar dit zie ik zoals ik eerder al zei als een uitdaging. Nogmaals; Kloetinge is een ambitieuze en grote vereniging met een grote achterban en een hele grote organisatie. Alles is top geregeld. Maar eerst dit seizoen afsluiten met een kampioenschap voor Baronie. Daar gaan we voor”, aldus de sympathieke Bredanaar.