Datum: zondag 16 december 2018, 17:46 - Auteur: Mica de Montigny

Goaltjesdief Joris van de Lande bezorgt SAB toch nog glorie

Het rumoerige seizoen dat promovendus SAB tot dusver ervaart is zondag in 3A wat opgefleurd. Thuis tegen Victoria ’03 werd er na een doldwaze slotfase alsnog gewonnen door de Bredase laagvliegers.

Sportpark Ruitersbos was één van de weinige strijdtonelen waar het voetbal zondagmiddag wel doorgang vond. De sneeuwval van de nacht ervoor zorgde voor veel overlast, maar niet op het complex van de Sint Anna Boys. In een must-win-match trokt SAB uiteindelijk nog aan het langste eind ook.

De trainerloze ploeg -Leo Voogt en Diederik Pas vormen de tijdelijke technische staf- kwam voor rust niet tot scoren, maar brak na de pauze wel de ban. Rick Mertens zorgde voor de openingstreffer. De gasten uit Oudenbosch kwamen vijf minuten voor tijd echter lelijk terug in de wedstrijd: 1-1.

Bij puntenverlies was SAB hoe dan ook hekkensluiter, maar daar stak wie anders dan Joris van de Lande (foto) een stokje voor. Meteen na de teleurstelling werd er afgetrapt en produceerde de ervaren spits de winnende treffer. Het thuispubliek stond dan ook massaal op de banken: 2-1.

“Alle ploegen staan dicht op elkaar onderin, dus gelukkig winnen we nu en staan we boven de degradatiestreep. We hadden het overwicht en hadden het duel al voor hun 1-1 moeten beslissen, maar zo voelt het ook goed”, aldus verdediger Tomas Baljeu na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

SAB – Victoria ’03 2-1 (0-0)
1-0 Rick Mertens, 1-1 Victoria ’03, 2-1 Joris van de Lande.