Datum: woensdag 17 mei 2023, 12:47 - Auteur: Redactie

Justin Den Tenter (JEKA) maakt rentree bij Baronie

Vijf jaar geleden beleefde JEKA-verdediger Justin Den Tenter (foto) zijn doorbraak bij destijds nog Hoofdklasser Baronie, maar er komt een rentree aan. De verdediger van zondag tweedeklasser JEKA keert volgende maand terug op sportpark de Blauwe Kei, waar de hoofdmacht nu vechten voor handhaving in de Derde Divisie.

In de zomer van 2019 gaf hij op Voetbalinbreda.nl nog aan de ’40 minuten speeltijd’ bij de Baronnen te verruilen voor een avontuur bij UVV ’40. Daar werd hij wel basisklant en groeide uit tot een belangrijke schakel in de defensie van de Bredase dorpelingen. Het leverde hem uiteindelijk een stap op naar JEKA. En ook nu bij de Bredase Tricolores was hij een eerste elftal-speler. Maar nu hij volgende week 24 wordt, voelt hij dat er meer in het vat zit. De honger en ambitie drijven hem terug naar sportpark de Blauwe Kei.

“Ik heb altijd gezegd dat als ik terug zou kunnen naar Baronie, ik daar ook echt voor open stond. Nu wil ik echt kijken wat er nog in gaat zitten voor mij. Een jaartje het maximale eruit halen. Lukt het, dan is dat mooi. Als het niet lukt, dan heb ik het geprobeerd en er alles aan gedaan”, vertelt de Bredanaar, die ook als jeugdtrainer actief is bij de Baronie. “Ik train de JO-017-1 van Baronie, dus het is een mooie combinatie komend seizoen als speler van het eerste en coach van een mooi jeugdteam. We gaan het zien, heb er zin in.”

Op sportpark Tussen de Leijen koestert hij zijn tijd, maar die tijd is nu gekomen. “Bij JEKA heb ik het goed naar mijn zin en heb daar mijn beste vrienden aan over gehouden. Of ik met mijn broer Jordy Den Tenter van JEKA naar SAB mee zou gaan komende maand? Ik heb het wel eens gezegd, haha. Spelen met mijn broer in hetzelfde team is leuk en op sportpark Ruitersbos spelen meer maatjes van me, maar nu is de tijd nog niet. Nu focus ik me op handhaving met JEKA en daarna mijn nieuwe toekomst.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss