Datum: woensdag 5 juni 2019, 14:30 - Auteur: Mica de Montigny

Justin Den Tenter ruilt ’40 minuten Baronie’ voor UVV

Vorig seizoen brak hij door bij zondag Hoofdklasser Baronie en pakte Justin Den Tenter (foto) redelijk veel minuten voor een tiener, maar dit seizoen viel hij buiten de boot op sportpark de Blauwe Kei. Mede daarom verkast de net twintig jaar geworden verdediger naar zondag derdeklasser UVV ’40.

“Ik heb dit seizoen drie keer een invalbeurt beleefd in het eerste van Baronie. Eerst een halfuur en toen nog twee keer vijf minuten. Hier doe je het natuurlijk niet voor. Volgend jaar krijgt Baronie weer een grote selectie en het tweede elftal stopt er ook mee, dus dat betekent als ik bij het eerste geen minuten maak ik dus helemaal niet aan spelen toe kan komen. Daarom wil ik mijn plezier hervinden bij UVV. Het is een leuk team met een leuke trainer, dus ik verwacht dat ik na de zomer weer belangrijk kan zijn voor een elftal en een vaste kracht wordt”, legt hij zijn keuze uit aan Voetbalinbreda.nl.

“Ik vond het wel echt een moeilijke keuze, maar om uiteindelijk op mijn leeftijd op de bank terecht te komen of zelfs op de tribune, dat wil je niet. Ik wil voetballen en plezier hebben. Bij Baronie stond er een goede concurrent voor me en mijn voorbereiding was niet top. Verder heb ik ook niet echt de kans om het terug te pakken. Het is zonde, maar er wacht nu een nieuw avontuur voor mij. Ik heb er zin in en hoop op de rechtsback-positie weer assists en goals te maken, zoals ik voorheen ook deed. In de A1 van Baronie heb ik een stuk of acht doelpunten gemaakt en tien assist geleverd, dat is wat ik weer wil.”

“De trainer (Johan Gabriëls, red.) gaf al aan dat hij graag een aanvallende speler op mijn positie wil, dus dat is heerlijk”, sluit de jongere beroer van SAB-speler Jordy Den Tenter af, die met zijn ploeg overigens uit de zondag derde klasse degradeerde onlangs, waardoor een derby tussen beide rechtsback-broeders niet plaats zal vinden. Overigens gaat Den Tenter niet alleen naar Ulvenhout. Zijn huidige ploegmaten Lucas Umar en Tim Brillenburgh-Wurth vergezellen hem komend jaar.