Datum: dinsdag 20 augustus 2019, 23:03 - Auteur: Redactie

Kakelverse PCP-goalie Omar droomt al van promotie

De voetballoopbaan van Mo Omar (foto) is net zo turbulent als zijn kapsel. Dan een kleurtje, dan een overloop, maar nooit saai. Inmiddels is de 23-jarige keeper neergestreken in Brabantpark, waar hij eerste doelman is geworden. Voetbalinbreda.nl sprak met de Somalische Bredanaar, die met PCP hoopt te juichen komend seizoen.

Omar kwam heel wat jaren terug in Nederland terecht, Breda om precies te zijn. De vereniging waar hij het vaakst was is The Gunners. Maar hij keepte ook wedstrijden voor SC Hoge Vucht en Barca, de probleemclub die inmiddels opgedoekt is. Anno 2019 is hij zijn wisselvallige prestatiecurve beu. Bij de kleinste voetbalclub van Breda wil hij de verrassing van de competitie worden. “Bij Hoge Vucht kreeg ik geen eerlijke kans en bij The Gunners sloot ik later pas aan en na de winterstop kwam ik niet meer. Mijn prive-situatie ging minder. Maar nu heb ik honger. Ik wil de onbetwiste eerste keuze worden onder de lat van PCP”, klinkt het vol vertrouwen uit de mond van de flamboyante ballenvanger.

Een geluk bij een ongeluk is de blessure van Sander de Groot. De jonge doelman keerde terug van VVR, maar heeft deze week een operatie aan zijn knie ondergaan. Daardoor is Omar sowieso de eerste keeper voorlopig. “Ik ben nu de enige fitte doelman, dus een concurrentiestrijd is er nu nog niet.” En dus kan het vizier gericht worden op 4C, want PCP promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van 5B. En daar willen de groenhemden het niet bij laten. “Wat ons doel is? Promotie. Ik, de trainer (Peter Maaskant, red.) en de selectie koesteren deze doelstelling. We hebben een goed voetballende groep”, klinkt het wederom met het nodige zelfvertrouwen. De eerste weken op sportpark Lage Kant bevallen hem goed.

“Vanaf de eerste dag dat ik hier bij PCP ben bevalt het goed. Ik ben hier terecht gekomen door Ali Bouhajtaoui, die hier al speelde. Alles is goed geregeld. Het wordt tijd dat Breda kennis gaat maken met de ambities van PCP. We hebben alleen nog wat tijd nodig. We hebben bijna een compleet nieuw team. Ik vind dat we de sensatie van de competitie moeten worden en we gaan voor promotie of het kampioenschap.” De eerste twee oefenwedstrijd zijn inmiddels al afgewerkt door de Brabantparkers, die pas tien dagen in voorbereiding zijn. Tegen de White Boys werd er vorige week nog verloren met 5-3, maar dinsdagavond was PCP te sterk voor SSW. In Dordrecht zegevierden de Bredanaars met 4-1.