Datum: zondag 29 mei 2022, 15:01 - Auteur: Redactie

Kampioen Baronie ZO klopt ook Minor na feestweek

 

Baronie wist ook drie dagen na de titel te zegevieren in de Hoofdklasse B. Zondagmiddag werd Minor verslagen door een bijzondere doelpuntenmaker inclusief viering.

Het was een gezapig potje op sportpark de blauwe kei waar Baronie natuurlijk al kampioen was. Het eerste half uur was het klassenverschil tussen de titelhouder en de staartploeg overduidelijk. Het was kat en muis en Baronie kwam dan ook terecht op 1-0 dankzij Mark Schuit. Een mooie individuele actie van Minor bracht echter de 1-1 op het scorebord. Na rust was het uitgerekend de ‘volslanke’ Tommy van Butselaar die gedecideerd de 2-1 binnen knalde. De cultheld van de Blauwe Kei vierde zijn goal richting de bank door zijn buik te tonen, waardoor de redelijk bezette tribune compleet in de lach schoot. Voetbalhumor van deze supersub bij wie z’n broek veel te strak zat.

Het werd rommeliger in de tweede helft door de vele wissels. En minor werd herleid tot tien spelers omdat aanvoerder Cem Unal te heftig bleef protesteren voor een wellicht ten onrechte onthouden penalty (hands) en rood voor z’n ogen zag. Voor de gastheren werd het daardoor nog makkelijker om de wedstrijd en het seizoen winnend af te sluiten. De schaal werd met een mooie lach ontvangen en ook de Bredase Burgemeester Depla sprak de groen en witte formatie nog mooi toe. Trainer Jurriaan van Poelje, die naar Kloetinge vertrekt ontving, nog een mooie prijs als beste trainer (VVON). Breda is een derdedivisionist rijker en daar mogen we best trots op zijn in onze stad.

(verslag door Marco van Dijnsen)

Baronie – Minor 2-1 (1-0)
1-0 Mark Schuit, 1-1 Minor, 2-1 Tommy van Butselaar.