Datum: zondag 21 april 2024, 16:50 - Auteur: Redactie

Kampioen Be Ready geeft WDS ’19 ‘derde periode-tik’

De welhaast traditionele derde periodetitel voor WDS ’19 is zondag verder uit het zicht geraakt. Bij kampioen Be Ready maakte ex-UVV-aanvaller Jonathan van Eerd de Bredanaars het leven zuur door matchwinner te worden.

De ploeg uit Kesteren begon dramatisch aan de wedstrijd in Hank. Eerst een dekkingsfout van Santi van Beek, daarna een verkeerde inschatting van keeper Albertino van de Heuvel: 1-0. Vervolgens speelde zich de eerste helft redelijk gelijk op waarbij Be Ready iets beter was in balbezit dan WDS. Topscorer Abdul Avci (foto) mistte voor de gelijkmaker oog in oog met de vijandelijke keeper, zijn broer Bayram Avci zette daarna net te weinig kracht achter een schot. Behalve de onterechte strafschop (gemist door doelpuntenmaker Van Eerd) hadden de blauwhemden geen echte kans meer weggegeven: 2-0.

In de tweede helft was de oudste amateurclub van Breda beter en had Be Ready weinig mogelijkheden gekregen. De 2-1 van Abdul Avci was van grote schoonheid. Een mooie lob over de verdediging van Bayram Avci en de controle en afronding bij Appie. Een vergelijkbare goal van Barcelona uit tegen Paris Saint-Germain, toen Pedri de aangever was op de scorende Raphinha in de recente kwartfinale van de Champions League.

Daarna kwam er nog een grote kans voor Abdul Avci in het keepersgebied, die net over ging en in de laatste minuut een gelukkige, maar geweldige redding van de keeper van Be Ready. Goede lage voorzet van Thomas Koevoets en een pegel van zes meter van Shane Muishout. De sluitpost dook blind en via zijn lijf stuiterde de bal tegen de onderkant van de lat. Vervolgens ook nog een bal op de paal: dubbel pech en het bleef dus bij 2-1. “We hebben echt grote kansen gehad en op basis van de tweede helft verdienden wij het te winnen”, baalde WDS-coach Martijn van Wanrooy toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

Be Ready – WDS ’19 2-1 (2-0)
1-0 en 2-0 Jonathan van Eerd, 2-1 Abdul Avci.