Datum: zondag 7 april 2024, 15:32 - Auteur: Redactie

‘Kampioen’ Be Ready is een maatje te groot voor Chaam

Chaam kon zondag niks uitrichten tegen het superieure Be Ready. De koploper uit Hank boekte een ruime zege en is officieus kampioen van 4B.

Chaam is doorgaans een topploeg in de vierde klasse, maar een paar keer per jaar moet het lijden. Baas boven baas, want Be Ready is duidelijk toe aan een hoger niveau. Toch kwamen de oranjehemden verrassend goed voor de dag: Martijn van den Broek kreeg al na drie minuten een gigantische kans, maar de vijandelijke keeper frustreerde hem met een puike redding.

Ook captain Jelle van Raak vond die sluitpost wat later op zijn weg en toen was het tijd voor de thuisclub. Ex-UVV-goalgetter Jonathan van Eerd kopte heerlijk raak met een soort Luuk de Jong-goal. De 2-0 viel ook toen een vrij makkelijk gegeven penalty werd benut. Tien minuten na rust viel het doek definitief voor de bezoekers met de 3-0 en de 4-0.

“We hebben verloren van een terechte kampioen. Een heel goed georganiseerd team dat echt als team op goede momenten druk zet en in balbezit heel veel geduld heeft in combinatie met veel dynamiek”, vertelde Chaam-trainer Rick Jochems aan Voetbalinbreda.nl na afloop. Zijn team kan zich langzaam maar zeker op gaan maken voor de nacompetitie om promotie als periodehouder.

Be Ready – Chaam 4-0 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Be Ready.