Datum: woensdag 5 oktober 2022, 21:00 - Auteur: Redactie

Kans op kans, maar Baronie bijt opnieuw in het zand

De verliespartijen stapelen zich op voor Derdedivisionist Baronie. Woensdagavond verloor de Bredase promovendus tegen de verhouding in van UDI ’19.

Voor de vijfde achtereenvolgende maal leed Baronie een nederlaag in competitieverband. Deze keer moest de ploeg echter bij zichzelf te rade gaan. Want wanneer je zoveel beter bent dan de tegenstander als Baronie in het tweede bedrijf dan moet je gewoon de wedstrijd beslissen. Baronie moest het gisteravond doen zonder haar sterkhouders Veldhof, De Graauw, Townsend en Vermeulen terwijl ook Van Gool niet beschikbaar was voor deze belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Omdat ook UDI’19 een aantal basisspelers moest missen mag dit echter geen excuus zijn. In de eerste helft ging de strijd nog nagenoeg gelijk op. Er waren fases dat de thuisclub de overhand had, maar ook de bezoekers de controle hadden. De eerste kansen waren voor Baronie. Zimmerman slalomde zich knap langs enkele tegenstanders maar zag zijn te slappe inzet eenvoudig worden gekeerd door doelman Vos. Even later kwam Jens Wirix een teenlengte tekort op een voorzet van Umar terwijl Zimmerman zijn schot na een fraaie Bredase aanval tot corner zag worden verwerkt. Aan de andere kant kwam het gevaar vooral van Van Hout die na eerst het zijnet te hebben getroffen even later in vrije positie zijn vizier te hoog had afgesteld. Baronieverdediger Umar richtte na een combinatie met Zimmerman beter, maar doelman Vos bracht redding met de voet. Na een half uur had de thuisclub bepaald pech toen een knal van Cuppen de Bredase paal teisterde. Door het hoge tempo waren beide ploegen soms erg slordig aan de bal. Niettemin was het voor het schaars opgekomen publiek een interessant en spannend kijkspel.

Na de hervatting werd het een compleet ander kijkspel. Baronie zette de tegenstander meteen de duimschroeven aan waarbij de strijd zich voornamelijk nog op de helft van de thuisclub afspeelde. Nadat een schot van Zimmerman nog met moeite tot corner was verwerkt bleven de kansen zich voor Baronie opstapelen. Na een corner van Umar kopte Schuit op de lat waarna Kankam in de rebound de onderkant van de lat op zijn weg vond. Na een nieuwe Bredase corner was het Mejres die rakelings over de lat kopte en moest UDI-doelman Vos Zimmerman van een goal afhouden. Een Bredase voorsprong kon bijna niet uitblijven toen Umar binnen het zestienmetergebied werd neergelegd en arbiter Pijnenburg gedecideerd naar de stip wees. Mohammad schoot echter snoeihard op de paal waarna de rebound door Jens Wirix op de andere paal werd geschoten. Getriggerd door zoveel pech zette Baronie nog maar eens aan om de beslissing alsnog te forceren. Jens Wirix raakte in vrije positie de bal niet vol en Mohammad zag zijn harde schot na een prima actie net over vliegen. Indien je echter zoveel kansen onbenut laat kun je vaak wachten op een treffer aan de overzijde. In de zowat enige keer dat de thuisclub de eigen helft verliet sloeg 10 minuten voor tijd het noodlot voor Baronie toe. De weer sterk spelende El Morabit gleed in de middencirkel ongelukkig weg waarna Van Schoonhoven plotseling vrije doortocht kreeg. Baroniedoelman Van Butselaar wist op diens inzet zijn hand nog achter de bal te krijgen, maar moest lijdzaam toezien hoe Van Hout van dichtbij simpel binnentikte 1-0. Het was de wereld op zijn kop. Baronie startte een wanhoopsoffensief waarbij de thuisclub met kunst en vliegwerk de meubelen moest redden. Zelfs doelman Michel van Butselaar toog mee naar voren om alsnog de gelijkmaker te forceren. Die leek in blessuretijd zelfs weggelegd voor zijn broer en invaller Tommy maar tot ontzetting van heel Baronie schoot hij van dichtbij en in vrije positie recht in handen van doelman Vos die daarmee de Udense held van de avond werd. Je moet het gezien hebben om het te kunnen geloven. Die indruk wekten de groenwitten onmiskenbaar door na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Pijnenburg uitgeblust ter aarde te storten. Zo werd de ploeg maar weer eens geconfronteerd met het vreselijke cliché dat je jezelf moet belonen. Na deze nieuwe nederlaag vindt Baronie zich terug in de degradatiezone. Gezien het prima spel van de laatste weken hoeft de ploeg echt niet te wanhopen, maar wordt de komende thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen wel een heel cruciale. Eens moet toch de ommekeer komen en die begint zondag.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

UDI ’19 – Baronie ZO 1-0 (0-0)