Datum: zondag 14 april 2019, 17:00 - Auteur: Redactie

Karaktervol DIA wint heuse thriller in en tegen Chaam

DIA beleefde zondag in 4C één van zijn mooiere middagen. Het hoger geklasseerde Chaam werd in zijn eigen dorp geklopt door de Bredase dorpelingen.

Hoewel DIA redelijk begon tegen Chaam, was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld wist Chaam snel om te schakelen richting goal van DIA en maakte zo de 1-0. Hierna werd DIA wat slordiger en Chaam iets sterker. Beide teams kregen weinig kansen. Maar uit een standaardsituatie kwam dan toch de gelijkmaker. Eelko de Haan legde een corner op het hoofd van Dylan de Jong die rond de vijandelijke zestien keihard binnenkopte. Hierna was Chaam weer de kluts kwijt en was DIA iets sterker. Met een kniezelhard zondagschot bracht de dit seizoen met veel blessures geplaagde Gieljan Everaert DIA op prachtige wijze op voorsprong: 1-2 bij rust.

Na rust begonnen de eerste vijf minuten vrij gezapig, maar daarna zette Chaam aan en werd DIA teruggedrongen. Na een paar goede ingrepen van de verdediging, twee ballen op de paal en twee topreddingen van goalie Jari van Aard werd het dan toch terecht 2-2. Hierna kwamen er wat omzettingen bij DIA. Chaam drukte ook niet meer door, maar hinkte een beetje op twee gedachtes, hierdoor leek de wedstrijd op 2-2 af te stevenen. Waar DIA dit seizoen vaak pech had, was het nu anders. De ingevallen A-jeugd speler Delvano van Brussel zette namelijk in de 88ste minuut met een goede steekpass Kjell Hellemons oog in oog met de thuiskeeper en schoot de bal zakelijk langs hem. In de laatste minuten was Chaam gebroken en de drie punten gingen mee naar Teteringen.

Martijn Malinka gaf na afloop commentaar tegenover Voetbalinbreda.nl. “We hebben vandaag weer hard geknokt en hadden het geluk ook een keer aan ons zijde. Ondanks de vele blessures hebben we het prima gedaan. Ik ben blij met de samenwerking met de succesvolle JO19-trainers Michele Foti en Collin Schilperoord. We hadden weer drie goede jeugdspelers bij. Waarbij verdediger Sander Theunis zeker even benoemd mag worden. Die jongen is 16 jaar mag nog in de JO17 spelen, speelde 90 minuten een dikke 8 en het leek of hij al jaren in DIA stond.

Chaam – DIA 2-3 (0-0)
0-1 Dylan de Jong, 1-1 Chaam, 1-2 Gieljan Evereart, 2-2 Chaam, 2-3 Kjell Hellemons.