Datum: woensdag 22 mei 2024, 14:45 - Auteur: Mica de Montigny

Unitas ’30 strikt keeperstalent Toontje van Beers (19)

Na avonturen bij FC Dordrecht en Excelsior Maassluis keerde Toontje van Beers (foto) terug bij zijn cluppie Groen-Wit afgelopen zomer, maar na één seizoen verlaat hij de Postillonstraat alweer. Unitas ’30 wordt na de zomer zijn club en Voetbalinbreda.nl sprak met de 19-jarige Bredanaar.

Het is dinsdagavond rond de klik van tien. Regendruppels dwarrelen van zijn wenkbrauwen af, als hij op weg is naar de kleedkamer van Groen-Wit. Niet alleen om de 4-0-zege op SC Emma in 3B te vieren en de drie puike reddingen na rust waardoor de periodekampioen uit Princenhage de nul hield en nog altijd in de titelrace zit. Nee, Van Beers heeft een flinke keuze gemaakt over zijn nabije toekomst en gaat het de selectie vertellen.

“Groen-Wit is mijn club, maar ik heb de ambitie om nog profvoetballer te worden”, openbaart hij. “Misschien had deze kans een jaar later moeten komen, maar voor hetzelfde geld komt die niet en dan baal je ervan dat je die stap omhoog niet gemaakt had. Ik heb hier bij Groen-Wit mijn plezier weer gevonden en na een moeilijk halfjaar gaat het nu steeds beter. De omslag van junioren naar senioren was best lastig de eerste seizoenshelft, maar de laatste tijd kom ik er steeds beter in.”

“Waarom Unitas ’30? Voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zie veel doorgroeimogelijkheden en heb er een goed gevoel bij. Het was een lastige keuze, nogmaals. Ik heb het hier erg naar mijn zin met leuke teamgenoten, maar ik heb de ambitie om stappen te maken. Een stap naar het profvoetbal hoort daar ook nog steeds bij. Hoe ik Groen-Wit ga achterlaten? Hopelijk in de zondag tweede klasse, want ik draag deze club altijd een warm hart toe.”

Toekomstig coach Martijn van Galen hoeft echter niet wanhopen, want Teun van Kerkvoorde komt terug van Beek Vooruit en ook ‘bekerheld’ Stijn Stoffelsen blijft bij Groen-Wit, ondanks interesse van Advendo en Internos deze maand.