Datum: woensdag 1 maart 2023, 00:20 - Auteur: Redactie

Kersverse vader Van Dorst houdt vertrouwen in DSE

Voor DSE werd het bekersprookje afgelopen weekend wreed verstoord door SC Gastel, maar captain Alex van Dorst (foto, rechtsonder) kijkt er met een goed gevoel op terug. Tevens blikt hij vooruit op de degradatiestrijd in 3A: Voetbalinbreda.nl sprak de gloednieuwe papa.

Zondagmiddag in Etten-Leur kregen de fans een bittere tegenvaller te verwerken. De strijd om een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi werd verloren, maar Van Dorst, al veertien jaar lang selectielid van de blauwhemden, is realistisch. “Het was een pot waarin er weinig kansen werden weggegeven. Dan wint uiteindelijk de ploeg die een klasse hoger speelt door iets meer ervaring of kwaliteit. Het toernooi begon voor ons vrij aardig met drie dikke overwinningen en elke wedstrijd de nul in de poule. Wel tegen tegenstanders die één of zelfs twee klassen lager speelden. Daarna speelden we twee prima wedstrijden tegen Madese Boys en GSC/ODS. Madese Boys was leuk omdat deze met een penaltyserie werd gewonnen”, klinkt het tevreden.

De nu 30-jarige allrounder -Van Dorst speelde intussen op elke positie op het veld behalve onder de lat- is sinds het kampioenschap in 2019 in de zondag vierde klasse centrale verdediger. Hij speelt met liefde voor zijn cluppie, die hij als familiair omschrijft. “DSE is een echte, hechte familieclub. Deze cultuur zit echt door heel de vereniging en ondanks de groei van de afgelopen jaren is dit niet veranderd. Iedereen kent elkaar en kan met elkaar overweg. Ook qua accommodatie zijn we de laatste jaren veel verbeterd en inmiddels ligt er volgens mij een nieuw plan voor extra kleedkamers bijvoorbeeld.” Mooie vooruitzichten dus voor DSE, maar sportief gezien ziet het er momenteel iets minder goed uit in de competitie. Hoe denkt Van Dorst erover?

“Ik heb er vertrouwen in dat we dit seizoen uiteindelijk behoud in de derde klasse zullen realiseren, maar gemakkelijk zal dat niet worden. Een veilige plaats op de ranglijst is op dit moment best ver weg met zes punten verschil, maar met de groep die wij hebben en de hoeveelheid goed voetbal dat daar uit kan komen gaan we het gewoon redden. Ook al hijgen zelfs de ploegen onder ons, ons in de nek.” Mocht het onverhoopt fout aflopen voor DSE, dan is de ervaren kapitein wellicht extra in mineur. Hij is net vader geworden van een dochter en twijfelt hardop over zijn toekomst in het eerste. “Wat betreft volgend jaar heb ik mijn besluit nog niet genomen. Op dit moment neig ik er naar er een punt achter te zeggen wat betreft voetballen in het eerste elftal.”

“Dit komt inderdaad door het vaderschap en de verantwoordelijkheid die hierbij hoort. Het hangt ook nog wel van een aantal andere factoren af, dus het kan zomaar zijn dat ik er nog wel een seizoen aan vastplak”, blijft hij enigszins mysterieus en houdt zodoende de deur op een kier. Als hij alsnog af zal zwaaien, dan weet hij wel hoe men hem zal herinneren als leider van het vlaggenschip van De Sportvriend Etten-Leur. “Ik denk als een harde werker in het veld en iemand die vaak in de kantine te vinden is. Dat zal wel minder worden met die kleine nu, maar die momenten zullen zeker blijven”, lacht hij zijn tanden bloot. Enfin, ondertussen zijn er op alle aspecten nog geen beslissingen genomen. Zondagmiddag thuis tegen concurrent Hontenisse is het enige wat nu telt. De formatie van coach Peter Sweres staat op scherp.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss