Datum: vrijdag 8 december 2023, 22:25 - Auteur: Redactie

Keurige thuiszege voor NAC Breda tegen TOP Oss

NAC won vrijdagavond thuis van TOP Oss. In het Rat Verlegh Stadion vielen de doelpunten pas in de tweede helft in de Keuken Kampioen Divisie.

In het duel met Jong PSV kreeg Garbett een gele kaart wat voor hem een schorsing betekende. Hij zat dus niet bij de selectie. Daarentegen keerde Leemans terug in de basis, nadat hij in het duel met FC Den Bosch het veld moest verlaten vanwege een blessure. Ómarsson mocht na lang blessureleed eindelijk weer eens plaats nemen op de bank.

Eerste helft

Beide ploegen kwamen wat langzaam op gang, maar NAC had in de eerste fase voornamelijk de bal. De ploeg van Jean-Paul van Gastel wist de weg naar het doel echter moeilijk te vinden. Na zo’n twintig minuten spelen werd NAC voor het eerste echt gevaarlijk. Na een scrimmage belandde de bal via de inzet van Cuco Martina op de lat.

Na een klein half uur spelen kwam NAC goed door via rechtsback Koscelnik. Zijn voorzet bereikte Haugen net niet. Twee minuten later kwam Haugen oog in oog met de doelman van TOP Oss te staan. De Noorse spits zag zijn inzet gekeerd worden, omdat Havekotte goed uit zijn doel kwam.

Tweede helft

In de rust voerde Jean-Paul van Gastel één wijzing door, Leemans ging naar de kant en werd vervangen door Boere. Na tien minuten in de tweede helft kwam NAC op een 1-0 voorsprong. Invaller Boere nam de bal goed aan op zijn borst en speelde de bal breed op Kuijpers. Hij stuurde Haugen diep die de verdediger van TOP Oss te slim af was en de bal over doelman Havekotte ekon schieten.

Haugen wist even later wederom gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Hij schoot van binnen de zestien net over het doel. In de 65e minuut was Omgba heel dichtbij de 2-0, zijn inzet belandde op de paal. In de rebound probeerde hij de bal voor te geven, maar ook dit leverde geen doelpunt op.

In de 73e minuut was het zover, de rentree van Ómarsson in het shirt van NAC. Twee minuten na het warme onthaal voor de IJslander plaatste Omgba voor de tweede keer dit duel de bal op de paal. De jonge middenvelder lobde de bal over doelman Havekotte heen, maar zijn inzet belandde niet in het doel.

Na twee keer het aluminium te hebben getroffen, was het vijf minuten voor tijd dan toch raak voor Omgba. Hij kon zo doorlopen op het doel van TOP Oss en schoof de bal rustig binnen. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning voor NAC. Voor de derde week op rij hield Roy Kortsmit zijn doel schoon.

Door deze belangrijke drie punten stijgt de ploeg van Jean-Paul van Gastel naar de zesde plek op de ranglijst. Aanstaande vrijdag reist NAC naar Den Haag voor het duel met de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.