Datum: maandag 11 september 2023, 12:26 - Auteur: Mica de Montigny

Kevin Faas én Nijs Kivits keren terug bij TVC Breda

Na het plotselinge vertrek van Brian Piris, die net enkele weken bezig was als nieuwe trainer van TVC Breda, heeft de zondag vierdeklasser zijn technische staf weer op orde. Sterker nog, het duo Kevin Faas (foto, rechts) en Nijs Kivits (foto, links), die de afgelopen jaren met de inmiddels gestopte Johan Rijndorp successen behaalden in Tuinzigt, staan per direct voor de jonge groep.

Kivits vertrok deze zomer naar DVVC, waar hij assistent-coach is, maar besloot in te gaan op de respectvolle benadering van de Viola’s vorige week. Trainer Faas, die de hele zomer betrokken bleef bij het samenstellen van de selectie, wordt weer een belangrijke schakel in de nieuwe staf na een goed gesprek met het bestuur op sportpark Kwakkelhut. De ex-voetballer van onder meer Groen-Wit en TVC Breda, wiens zoon Milan Faas ook in de selectie speelt, geeft aan Voetbalinbreda.nl exclusief tekst en uitleg over zijn rentree.

“De belangrijkste reden om het over te nemen is toch de spelersgroep en de club. We weten allemaal dat we als groep een jasje uit hebben gedaan met de spelers die vertrokken zijn of gestopt. Ik ben er van overtuigd dat we nu een jonge en gretige groep hebben, die nog een beetje aan het zoeken is wat de beste samenstelling is, maar dat heeft ook een beetje tijd nodig omdat je vrijwel nieuwe groep hebt die nog niet met elkaar heeft gespeeld. Maar daar ligt zeker een uitdaging die wij graag aangaan.”

“En we zijn realistisch: we gaan gewoon strijden om ons te handhaven in een wat ik denk, een hele sterke competitie met veel degradanten is, maar die strijd gaan we niet uit de weg. En ik wil zeker het ongelijk bewijzen van mensen die het de club of onze groep niet gunnen of ons al hebben afgeschreven. Wij gaan strijden tot aan de laatste wedstrijd en we hebben er veel zin in om ons steentje bij te dragen”, aldus de tot op het bot gemotiveerde Faas, ook namens zijn collega Kivitis.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss