Datum: zaterdag 16 maart 2024, 20:21 - Auteur: Redactie

Knal Zimmerman voorkomt absolute blamage voor PCP

Voetballend Brabantpark baalde weer eens in 4F, want het thuisduel met de gedoodverfde degradant werd zaterdag niet gewonnen. Sterker nog, PCP had een wereldgoal nodig in de slotfase om een punt te redden op sportpark Lage Kant.

De bezoekers uit Dongen hadden na 15 speelronden slechts vijf punten behaald door vijf keer gelijk te spelen en elf keer te verliezen, maar toch leek het er lange tijd op dat het de eerste zege van de campagne zou gaan boeken op het gras van de kleinste amateurvereniging van Breda. Het was aan PCP-keeper Mo Omar te danken dat de ploeg van interim-coach Errol Sint Jago niet met een achterstand ging rusten.

Maar die achterstand zou er alsnog komen. Het nietige DVVC waarschuwde PCP, dat zelf ook wat kansen misten via bijvoorbeeld spits Mustapha Houba, die niet in zijn beste vorm steekt, al met een bal op de lat, maar sloeg wat later wel toe: 0-1. De groenhemden schrokken toen pas wakker, maar rechtten wel snel de rug en zorgden voor een gepast antwoord. En een zeer fraai antwoord.

Een vrije trap, gegeven door de warrig leidende arbiter, op een meter of 30 van het vijandelijke doel, werd opgeëist door de ervaren Zimmerman (foto, rechts)). De voormalige vedette (41) van het vorig decennium succesvolle Boeimeer, liet zien dat leeftijd slechts een getal is. Hij streepte de bal op geniale wijze via beide palen in het doel: 1-1. Als een drie-bander bij het biljarten, waarbij de rechter van Zimmergoal de keu was.

Daarna kreeg de routinier nog een grote kans op de winnende goal, maar die was PCP niet gegund, waardoor de zevende positie op de ranglijst nog een feit blijft. En dat is een plek die degradatie betekent aan het eind van de rit. SV Capelle, dat op de veilige zesde plek staat, staat nog wel in het vizier van de Bredanaars, want de achterstand bedraagt slechts drie punten. Volgend weekend wacht TSC ZA-uit.

PCP – DVVC 1-1 (0-0)
0-1 DVVC, 1-1 Crea Zimmerman.