Datum: zondag 18 november 2018, 19:53 - Auteur: Mica de Montigny

Knappe kopgoal Van Eerd brengt TSC niet van zijn stuk

Even leek het er op dat UVV titelkandidaat TSC in bedwang kon houden zondag in 3B. De bezoekers uit Oosterhout drukten echter op tijd door in de tweede helft en forceerden zodoende een cruciale zege.

Sportpark Jeugdland ervoer zondag de kracht van een club die op de titel aast. Want ondanks de revival van de Bredase dorpelingen, legde TSC zijn tegenstand toch zijn wil op en scoorde het net op tijd om met een trots gevoel huiswaarts te rijden. In de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong, maar het meeste gebeurde in het tweede bedrijf in Ulvenhout. De ploeg van trainer Johan Gabriëls, die een verleden heeft als coach van TSC, beet van zich af.

Bij de gasten wederom ‘Bredase’ invloeden. Ex-Baronnen Sandro Ariza en Tyrone Zschusschen, die een week eerder nog bepalend waren tijdens het inhaalduel met Bavel (2-2, red.). Ditmaal viel Devon van Dam op. Ook een ex-speler van Baronie, maar in vijf minuten tijd betrokken bij twee momenten. Eerst zijn duel met spits UVV-Jonathan van Eerd, die wegwerken van Van Dam verhinderde met een bloktackle. De arbiter wuifde het weg als een swalbe.

Ook Van Eerd baalde van die actie, maar nam wat later wraak op hem. De Bredase centrale verdediger Van Dam zich kloppen bij een luchtduel met Van Eerd, die de bal prachtig in de kruising kopte: 1-1. Maar de echte power om door te drukken had UVV niet, al herhaalde Van Eerd bijna zijn kunstje: ditmaal had de TSC-goalie een antwoord. Het was Van Dam die als laatst zou lachen: TSC kopte uit een corner vlak voor tijd raak en maakte ook nog de 1-3.

Doelpuntenmaker Van Eerd sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl over de bewogen pot voetbal. “Het is zonde dat we verliezen. We deden zeker niet onder voor TSC. De laatste minuten geef je het dan wel weg, maar een gelijkspel was verdiend geweest, vond ik. Zelf werd mijn schot nog geblokt voor de 2-2, die had anders echt gezeten. We zitten toch in een stijgende lijn en we meten ons met clubs als TSC. Complimenten aan ons team.”

UVV ’40 – TSC 1-3 (1-1)
0-1 TSC, 1-1 Jonathan van Eerd, 1-2 en 1-3 TSC.