Datum: zaterdag 26 november 2022, 17:08 - Auteur: Redactie

Knappe overwinning voor Olympia ’60 op het gras van DHV

Olympia ’60 rukt op richting het linkerrijtje na een slechte start van het seizoen in 4D. Zaterdagmiddag versloeg de ploeg uit Dongen concurrent DHV.

Olympia trad zaterdagmiddag aan tegen DHV in Zevenbergschen Hoek. Bij winst kon Olympia over ‘Den Hoek Vooruit’ wippen op de ranglijst. Het leek erop dat trainer Mo Duzgun weer wat meer mogelijkheden had, maar moest toch een beroep doen op een paar niet geheel fitte spelers. Nadat de scheidsrechter akkoord ging met de feloranje shirts voor Olympia omdat DHV ook in het wit -rood speelt, kon er worden afgetrapt.

Het begin van Olympia was prima. Het zette DHV hoog onder druk en legde bij tijd en wijlen mooie aanvallen op de mat. Na bijna een kwartier spelen werd de snelle Merlijn Biemans onreglementair gevloerd. De terecht toegekende penalty werd door Nick van Wanrooij benut. Voetballend was het hiermee ongeveer einde verhaal bij Olympia. De voorsprong en/of het geblesseerd uitvallen van Espen Voskuil leidde tot gehaast, slordig spel. DHV kreeg meer grip op de wedstrijd maar verzuimde kort voor rust een dot van een kans af te ronden.

In de tweede helft verscheen Thymo de Bruin aan de aftrap om Olympia van meer aanvallende  impulsen te voorzien. Maar ook het tweede bedrijf was erg moeizaam. Gelukkig was de verdediging van Olympia wel sterk in vorm. Keeper Jim Swanen had een paar goede reddingen en hielden verdedigers Jesse Tennebroek, Sven Noordijk, Sam Melsen en Lars van der Bruggen het hoofd koel in soms hachelijke momenten. Samen met het geluk dat een kopbal van DHV op de paal belandde, was dit de basis dat de nul kon worden gehouden.

Bij Olympia mocht een kwartier voor tijd jeugdspeler Tijn van Oudheusden zijn debuut maken. In dat laatste deel ging DHV alles op alles zetten om de wellicht verdiende gelijkmaker af te dwingen.  Hierdoor ontstond er wel meer ruimte voor Olympia voor een paar messcherpe counters. Uiteindelijk was het Merlijn Biemans die in de 87ste minuut de verlossende 0-2 maken. Eindelijk weer eens winst in een uitwedstrijd. En een mooi sprongetje naar de brede middenmoot op de ranglijst.