Datum: zaterdag 13 april 2024, 11:38 - Auteur: Redactie

Martijn van Galen terug als trainer bij Groen-Wit

Groen-Wit maakte zaterdag bekend dat Martijn van Galen (foto) terugkeer als coach. De huidige trainer van Cluzona reageerde opgetogen tegenover Voetbalinbreda.nl.

Toen Oualid Saadouni plots wereldkundig maakte voor een kans te gaan bij zijn ex-zaalvoetbalclub FC Eindhoven ontstond er een vacature in Princenhage. De periodekampioen van de zondag derde klasse B was eerder al uitgekomen bij Van Galen, maar die had toen net zijn contract verlengd in Wouw. Toen hij alsnog terugkwam op die beslissing, schreven wij al dat ‘1 + 1 weleens 2′ zou kunnen worden. 

En zo geschiedde. De ex-oefenmeester van onder meer Baronie, Klundert en TVC Breda staat vanaf het seizoen 2024/2025 weer die keer per week op het veld aan de Postillonstraat. “Twee jaar geleden ben ik weg gegaan omdat Baronie me een kans bood. Die kon ik niet laten liggen. Ook had ik het gevoel dat er voldoende in het vat zat bij Groen Wit. Dat is ook wel gebleken. Onder Oualid (Saadouni, red.) hebben ze de beker gewonnen en net de promotie gemist. Na Baronie koos ik voor een avontuur bij Cluzona. Een hele mooie club en we zijn daar met iets moois bezig, maar rond carnaval meldde Groen-Wit zich. Ik stond op het punt m’n contract bij Cluzona te verlengen. Dat is ook gebeurd”, legt de voormalige profvoetballer uit.

“Vervolgens hebben we een paar weken later in goed overleg besloten dat aan het einde van dit seizoen onze wegen toch gaan scheiden en hebben Groen-Wit en ik elkaar weer op gezocht. Vandaag zijn we tot een akkoord gekomen. Ik ben zeer tevreden en blij dat het goed is gekomen. Groen-Wit heeft zich de afgelopen jaren ook doorontwikkeld. Naast het eerste elftal heeft het tweede team hele mooie stappen gemaakt. Met Groen-Wit hoop ik lekker aanvallend voetbal te kunnen spelen, zonder het resultaat uit het oog te verliezen.”