Datum: zondag 18 november 2018, 17:22 - Auteur: Redactie

‘Koning remise’ JEKA flikt het opnieuw: nu in en tegen Hoeven

In de achtste speelronde van 2E was JEKA zondagmiddag opnieuw betrokken bij een gelijkspel. Hoeven kwam wel vroeg op achterstand, maar zorgde met de gelijkmaker voor de vijfde remise van de gepromoveerde Bredanaars.

De Tricolores kenden een droomstart in het blauwe dorp. Koen Vereecken schilderde in de vierde minuut een fraaie voorzet op het hoofd van Randy Klees, die zijn status als topschutter nog eens onderstreepte: 0-1. En er zouden nog veel meer ballen vanaf de flanken volgen, maar de afronding was in het verdere verloop van de wedstrijd niet op niveau. De Hoevenaren maakten dan ook al rap gelijk.

Na rust was JEKA dominant, met in de hoofdrol de laatste linie. De ‘oudjes’ Joris Melis, Frits Schuurink, Matthijs van Schendel en Remco de Groot hielden het doel van Dennis van Duin in een soort veilige zone. “Zij waren hun sterke spitsen de baas”, vond JEKA-coach Bas Liebregts, toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “We stijgen wel een plekje, maar we schieten er weinig mee op.”

“Voor rust waren we overigens matig. Al met al heb ik toch een leuke wedstrijd gezien en komt er een leuk programma aan”, aldus de jonge Bredase oefenmeester. Komend weekend treedt JEKA thuis aan tegen de CLub ZOnder NAam, ook wel bekend als Cluzona.

Hoeven – JEKA 1-1 (1-1)
0-1 JEKA, 1-1 Hoeven.