Datum: zondag 1 mei 2022, 18:25 - Auteur: Mica de Montigny

Kopgoals na rust houden Bavel en JEKA in evenwicht

VIDEO – Bavel en JEKA hebben zondagmiddag een heerlijke derby uitgevochten in 2E, maar wel zonder winnaar. De remise was voor de Bredanaars uiteindelijk nog lekkerder dan voor de Bredase dorpelingen.

De morele winnaar na de puntendeling op sportpark de Roosberg? JEKA, duidelijk. De Tricolores staan een stukje hoger op de ranglijst en misten geen megakansen zoals de groene Baviaonen. Bavel-captain Erik Meijerink bevestigde de morele winst van JEKA onbedoeld, toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. “Het was een leuke pot voor de neutrale toeschouwer. Voor mij? Nee, we schieten niks op met een gelijkspel. In het uitkamp had aanvoerder Jules Philippart er maling aan. Hij en zijn teamgenoten stonden te genieten in de kroeg van kledingsponsor Boerke Verschuren. JEKA staat negende, met acht punten meer dan de nummer één na laatst, Beek Vooruit. Geen stress dus.

Bavel heeft slechts een puntje meer dan Beeek Vooruit. De equipe van coach Coen Rijppaert, die de voorbije jaren uitstekend werk leverde met zijn voetballers, moet zich wel gaan redden. Er zit voetbal in de ploeg, arbeid en potentie. Waar ze zich wel zorgen om moeten maken is het gebrek aan rendement. De manier waarop Niek Akkermans, Ralph van Loon en Sander van Gils hun giga-kansen om zeep hielpen was schrijnend. Dit gebeurde overigens allemaal in de tweede helft, na een vrij evenwichtige en doelpuntloze eerste helft. Voor rust onderscheidden beide keepers zich. Eerst greep JEKA-goalie Dennis van Duin geweldig in tegenover Akkermans, daarna redde Bavel-doelman Glenn van Peer op een schot van Jens de Jong.

De tweede helft was heerlijk om te aanschouwen. Veel kansen, prachtige passes, maar uiteraard ook veel hersenspinsel die tot mislukking kwamen op de mat. JEKA nam brutaal de leiding onder het toeziend oog van een paar honderd toeschouwers. Koen Vereecken had JEKA al bijna op voorsprong gezet toen hij op de lat knalde. Later was het wel raak. Verdediger Justin Den Tenter sneed een voorzet de doelmond in en die werd door alles en iedereen gemist, behalve door Randy Klees. De buitenspeler knikte het leer binnen en vierde met zijn kompanen bij de cornervlag. En bijna was het drama compleet voor de thuisploeg, toen spelmaker Merijn Notenboom met zijn lekkere linkervoetje een vrije trap op de lat schoot (zie video).

Gelukkig voor het thuispubliek volgde het antwoord van Bavel niet veel later. Een gekke raket-voorzet van Akkermans belandde op het hoofd van Sander van Gils (foto), die bij de tweede paal zomaar binnen kon koppen: 1-1. Alhoewel Van Gils zoals achteraf zou blijken daarmee een nederlaag voorkwam voor Bavel, verzuimde hij ook om de driepunter veilig te stellen, want hij miste de allergrootste kans van de wedstrijd in de slotfase. Voor Bavel illustrerend. Heel het seizoen zit het niet mee, net zoals het uitduel met JEKA vorig kalenderjaar overigens, toen Jordy Den Tenter in blessuretijd de winnende treffer binnenkopte in buitenspel-positie. De vraag is of al deze momenten de Bavelse ploeg de kop gaat kosten uiteindelijk. JEKA? Die zijn wel veilig en gaan dit seizoen nog genoeg avondjes Krisjes aan de Haven en Boerke Verschuren beleven.

Bavel – JEKA 1-1 (0-0)
0-1 Randy Klees, 1-1 Sander van Gils.