Datum: zondag 5 maart 2023, 21:24 - Auteur: Redactie

Koploper Groen-Wit slaat aanval van Terneuzen af

Dé kraker van 3A eindigde zondagmiddag onbeslist. Nummer 2 Terneuzen redde na rust een punt op het gras van concurrent Groen-Wit.

Deze twee clubs leggen elkaar al jaren het vuur aan de schenen en zijn ook dit jaar de beste ploegen van de competitie. Terneuzen, dat vorig seizoen de halve finale van de nacompetitie verloor na pingels in Princenhage, keek al snel tegen een achterstand aan. Tijn van Galen (foto) prikte de 1-0 binnen, maar de openingsgoal van de spits bracht Groen-Wit niet echt in een comfortabele zetel.

Terneuzen gaf gas en kwam na rust op gelijke hoogte. Het was de voormalige vedette van Baronie, Jonathan Constancia. die de 1-1 verzorgde. Aan de Postillonstraat bleef het voetbalgevecht boeien, maar gescoord werd er niet meer, waardoor Groen-Wit koploper blijft en de Zeeuwse concurrent op drie punten houdt. Na afloop vroeg Voetbalinbreda.nl aan coach Oualid Saadouni hoe de stemming was.

“Wij kregen vlak voor tijd nog twee grote kansen op de overwinning, maar die maakten we niet. Het was wel een gelijk opgaand duels en uiteindelijk een terechte uitslag. Of het kampioenschap op de laatste speeldag beslist kan worden? Dat denk ik wel. Het ligt allemaal dichtb ij elkaar. Het is nu extra balen dat we na de winterstop onnodige punten hebben gemorst, maar misschien was het nodig om iedereen te doen beseffen dat het niet vanzelf gaat.”

Groen-Wit – Terneuzen 1-1 (1-0)
1-0 Tijn van Galen, 1-1 Jonathan Constancia.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss