Datum: zondag 21 april 2024, 17:07 - Auteur: Redactie

‘Koploper-killer’ OVV ’67 legt ook SVC over de knie

OVV is na de winterstop op een missie en maakt het waar in 5B. Zondagmiddag werd wederom een koploper geklopt: SVC.

Op een zonnig sportpark Uilendonk werd het publiek getrakteerd op een spannende pot voetbal. Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel, de wedstrijd ging in de eerste helft dan ook wel redelijk gelijk op. Halverwege de eerste kwam de nieuwe vedette Mounir Maamar na een goede hakbal van Diogo Carvalho Apolonia in de 16 vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd door de goed keepende bezoeker uit Standaarbuiten gestopt. Voor de rest waren er geen noemenswaardige kansen in de eerste helft en ging men met een 0-0-stand de rust in.
 
In de tweede helft kwam er een ander OVV uit de kleedkamer, OVV domineerde en was rustig op zoek naar een treffer. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SVC, een goede steekpass van de zeer sterk spelende Sefa Yalcindag op Tygo van Tilburg die oog in oog kwam met de keeper, maar de inzet werd gestopt. Niet veel later wederom Van Tilburg die met een schietkans op randje 16 meter de keeper van SVC test, maar zijn inzet ging over. De geelhemden bleven duwen en waren op zoek naar de tweede treffer om de wedstrijd op slot te gooien, Tarik Maamar kreeg een niet te missen kans aangeboden van Mounir Maamar, op de vijf meter, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper, wederom.
 
Niet veel later kreeg Diogo Carvalho Apolonia een grote kans na goed werk van Van Tilburg en kwam oog in oog met de keeper, maar ook zijn inzet werd gestopt door de dekselse goalie. Omstreeks de 80ste minuut kwam dan toch het verlossende doelpunt, een goede crossbal van Mounir Maamar op zijn broer Tarik Maamar, die op zijn beurt met een prima individuele actie de achterlijn haalt en voorgeeft op Yalcindag, die de bal tegen de touwen schiet: 2-0. In de slotfase scoorde SVC nog wel, maar die was voor de statistieken.
“Wij hebben vanmiddag tegen een goed voetballende ploeg gespeeld en hele belangrijke punten gepakt. Wij wisten de speelwijze van SVC, hadden hier in de eerste wat moeite mee, maar dat lag met namen aan dat wij de bal niet in de ploeg wisten te houden dus dat kost kracht. In de rust hebben wij samen wat punten aangehaald en in de tweede helft speel je een goede pot en winnen wij dik en dik verdiend, wij moesten alleen al veel eerder het duel op slot gooien. Petje af voor de jongens, het is ongekend wat voor reeks je na de winterstop weg hebt gezet en je nu zomaar ineens derde kan eindigen.”
 
“Wij keken natuurlijk met een schuin oog naar de uitslag van HZ ’75 tegen VCW en dat duel is in 2-2 afgesloten, dus als wij alles blijven winnen kan je zomaar derde in de eindrangschikking staan wat betekent dat je een wedstrijd minder speelt in de nacompetitie om promotie. Theoretisch gezien kunnen wij de periode niet meer ontlopen, dan moet het wel heel gek lopen, maar over twee weken kunnen wij hem officieel binnen halen. Voor de winterstop op plaats 6 met 14 punten, nu plaats 4 met 35 punten en uitzicht op plek 3, wie had dit durven dromen voor de winterstop”, jubelde OVV-trainer Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – SVC 2-1 (0-0)
1-0 Mounir Maamar (pen.), 2-0 Sefa Yalcindag, 2-1 SVC.