Datum: zondag 4 december 2022, 15:40 - Auteur: Redactie

Koploper OVV ’67 lijdt tweede verlies, maar concurrent verliest ook

Koploper OVV ’67 kreeg zondagmiddag een flinke tik op de kin van SVG. Geluk bij een ongeluk? Concurrent Gloria UC verloor ook in 5A.

Wetende dat de concurrent Gloria UC ook een lastige tegenstander had vandaag had OVV goede zaken kunnen doen bij winst. OVV startte prima en SVG liet de geelhemden aan de bal, die op hun beurt de bal rond lieten gaan. Al snel kwam SVG op 1-0 door onoplettendheid achterin bij de geelhemden, een bal die als voorzet was bedoeld rolde zomaar het doel in en de keeper van OVV stapte uit met de veronderstelling dat de bal voorlangs zou gaan. Drie minuten gespeeld, maar zoals vaker dit seizoen komt OVV na een tegendoelpunt sterk terug. Ze zochten hierdoor ook veelvuldig de aanval en creëerden een aantal prima kansen en de grootste kans was hier voor Musa Demirtas
die werd bediend door Sefa Yalcindag (foto), maar Demirtas faalde vanaf een meter of zes van de goal door goed keeperswerk van de tegenstander. Het spel werd iets minder in de loop van de eerste helft, aan de bal onrustig en duels werden niet gewonnen en de tegenstander kreeg ruimte om vanuit de counter toe te slaan en maakte in de 15de minuut de verdiende 2-0 en niet veel later uit een identieke situatie zelfs de 3-0. Rond de 37ste minuut legde de dienstdoende arbiter uit Tilburg het spel stil en staakte de wedstrijd, iedereen keek verbaasd wat er gebeurde en niemand begreep de beslissing van de arbiter. Er werd door iemand vanuit het publiek iets gezegd tegen hem, althans dat zijn de woorden van de scheidsrechter. Kort erna werd de wedstrijd hervat en zo werden de laatste acht minuten uitgespeeld. Na de rust zou en moest OVV iets gaan creëren en werd ook meer risico genomen, zo gezegd zo gedaan en OVV kwam sterk uit de kleedkamer en pakte het weer op en drong SVG naar achteren. Er werden diverse kansen gecreëerd wat uiteindelijk leidde tot de 3-1 van Ricardo Carvalho Apolonia na een fantastische steekpass van Samet Aydin, de geelhemden wilde meer en drongen aan maar helaas bleef het bij 3-1.

“In de voorbereiding naar deze wedstrijd heb ik tegen mijn jongens gezegd dat dit een zware wedstrijd zou worden net zoals elke wedstrijd het geval is, SVG heeft een prima ploeg met veel snelheid voorin die ze dan ook zo snel mogelijk proberen te zoeken. We begonnen te
slap en niemand die zijn normale niveau haalde in de eerste helft en daar heeft SVG optimaal van geprofiteerd, we hebben dit seizoen nog niet een keer meer dan twee doelpunten tegen gehad in een wedstrijd en nu waren het er drie na een half uur spelen. Wat mij vooral tegen viel is dat de dienstdoende arbiter uit Tilburg kwam en deze bewuste man op onze wedstrijd is gezet door de KNVB. Het begon in de tiende minuut toen hij mijn grensrechter wegstuurde omdat hij niet ‘eerlijk’ zou vlaggen, de grensrechter van SVG stak voor alles zijn vlag omhoog en daar werd niks van gezegd, laat staan dat hij weg gestuurd werd. Deze beste man deed er met name in de tweede helft alles aan om in het voordeel van SVG te fluiten dat was voor iedereen duidelijk ook voor de mensen die langs de lijn stonden. Ik kan leven met een nederlaag want het was in de eerste helft gewoon niet goed genoeg van onze kant maar als je dan een scheidsrechter hebt die alles behalve doet wat hij moet doen en meer met ons bezig is dan met de wedstrijd op een normale manier te fluiten kan je voetballen tot je een ons weegt, maar kom je geen steek verder. Gelukkig heeft Gloria UC ook verloren dus we zijn nog steeds koploper dus aan de stand is niks veranderd. Deze wedstrijd weer vergeten en aankomende week de wedstrijd tegen Advendo, win je die, dan ga je als winterkampioen de winterstop in en daar mogen we met zijn alle best trots op zijn”, aldus OVV-coach Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

SVG – OVV ’67 3-1 (3-0)
1-0, 2-0 en 3-0 SVG, 3-1 Ricardo Carvalho Apolonia.