Datum: zondag 5 februari 2023, 15:57 - Auteur: Redactie

Koploper OVV ’67 remiseert na topper tegen NVS

OVV verloor zondag twee punten in 5A, maar is nog altijd de lijstaanvoerder. NVS bleek echter wel een niet te nemen horde.

Vandaag stond de topper in 5A op het programma, de nummer 1 tegen de nummer 4. Eerder dit seizoen wonnen de geelhemden afgetekend met 1-3, een meer dan verdiende overwinning. Er was flinke wind en het veld was niet optimaal, maar de spelers waren er klaar voor en gebrand om een goed resultaat weg te zetten tegen een goede tegenstander. De geelhemden trapte af en al snel werd duidelijk dat NVS niet was gekomen om te voetballen, ze zakten in stonden compact en lieten OVV aan de bal. De thuisploeg liet op zijn beurt de bal geduldig rond gaan en probeerde via de vleugels gevaarlijk te worden. In de vijftiende minuut een fantastische bal van Marco Carvalho Apolonia op Omar Al Zoubi, die met een goede actie zijn directe tegenstander passeerde en de bal perfect voor gaf op Ricardo Carvalho Apolonia, die op zijn beurt goed afrondde. Stand 1-0 voor de geel-zwarten, de eerste helft verliep met veel balbezit voor OVV, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd en de 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust begon OVV slordig en in de 50ste minuut werd een lange bal van NVS verkeerd ingeschat door een verdediger van OVV en de spits van NVS maakte daar dankbaar gebruik van en schoot de gelijkmaker binnen. OVV werd wakker geschud en niet veel later werd er een strafschop toegekend door de goed leidende arbiter aan OVV nadat er een overtreding werd begaan op Samet Aydın, Omar Al Zoubi ging achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen stand 2-1. Wederom een voorsprong voor OVV, NVS moest iets doen en kwam beter in zijn spel. De laatste 25 minuten drong NVS aan en OVV kwam onder druk te staan, maar de uitmuntend keepende doelman Huseyin Efe voorkwam een aantal keer de gelijkmaker. NVS speelde alles of niets waar OVV probeerde de winst over de streep te trekken. In de laatste twee minuten kreeg NVS een penalty toegekend die goed werd binnen geschoten door NVS. Kort erna floot de scheidsrechter af en konden beide teams met en punt op zak douchen.

“Heb vooraf tegen mijn jongens gezegd, het is de eerste competitiewedstrijd weer na de winterstop. Het is belangrijk hoe je uit de winterstop komt, de eerste competitiehelft vergeten en weer vanaf nul beginnen. We speelden een slordige wedstrijd, maar ook die moet je in winst omzetten. Het is onze eigen schuld dat je vandaag gelijk speelt, door persoonlijke fouten geef je twee goals weg. Ik riep nog dat er twee minuten te spelen was, als je dan een afvallende bal een meter of 20 van de goal niet weg werkt, maar loopt te pingelen tussen drie man dan roep je het over jezelf af. De scheids geeft een penalty, of die wel of niet terecht is, je moet de scheids niet in de situatie brengen om wel of geen penalty toe te kennen aan de tegenstander. We kunnen van alles roepen maar het begint bij onszelf, als je voor staat moet je gecontroleerd blijven voetballen en een wedstrijd dood maken. Mijn spelers moeten daar een beetje volwassener in worden en ik als trainer blijf daar op hameren. Al met al een verdiende uitslag met name op basis van de laatste 25 a 30 minuten, ik kan leven met een punt, uiteindelijk we hebben niet verloren en staan we nog steeds bovenaan. Het gelijkspel voelde voor de tegenstander als een overwinning en dat snap ik volledig. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar volgende week de uit wedstrijd tegen DEVO en ook dat zal weer een zware wedstrijd worden”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – NVS 2-2 (1-0)
1-0 Ricardo Carvalho Apolonia, 1-1 NVS, 2-1 (pen.) Omar al Zoubi, 2-2 NVS (pen.).