Datum: zaterdag 26 november 2022, 17:59 - Auteur: Redactie

Koploper SCO duwt TSC ZA in derby verder naar beneden

SCO blijft de baas in 4D. Zaterdagmiddag kwam plaatsgenoot TSC op bezoek, maar de punten bleven in het thuiskamp.

Sportpark de Elskens bleek eens te meer een onneembare vesting. De Oosterhoutse derby werd opengebroken door Luc van Dongen, die daarmee de ruststand op 1-0 bepaalde. De nieuwe zaterdagtak van TSC had ongetwijfeld wilde plannen voor de tweede helft, maar daar kon al rap een streep door toen topscorer Noa Peeters zijn doelpuntendrift weer eens ondertreepte: 2-0.

Pas toen begon TSC te pompen en dat leverde de aansluitingsgoal op van Stefan Kok, de topschutter van TSC prikte knap raak en kon de spanning terug in de wedstrijd brengen. Daar bleef het echter bij, want SCO sleepte de driepunter over de streep en blijft de lijstaanvoerder. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen. Te beginnen met één van de SCO-trainer: Maikel Cohen.

“Dit was een leuke wedstrijd. TSC zocht het randje op en de scheidsrechter liet veel toe. De eerste 65 minuten speelden wij er goed onderuit met overwicht en kansen. Na onze 2-0 gingen ze nog meer lange ballen spelen en was het na de blessuretijd van elf minuten nog even spannend.” In het uitkamp sprak assistent-coach Jan Joosen kort. “Het was overall geen goede pot van beide kanten.”

SCO – TSC ZA 2-1 (1-0)
1-0 Luc van Dongen, 2-0 Noa Peeters, 2-1 Stefan Kok.